search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:12
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης για Ερυθρά Θάλασσα: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους

31.01.2024 14:16
gerapetritiw giorgos

«Πολύ εύθραυστη» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην Ερυθρά Θάλασσα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ανέφερε ότι «γίνεται προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης των εχθροπραξιών». 

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για τις εξελίξεις στο χώρο της Μέσης Ανατολής ο κ. Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα μετάσχει με μια φρεγάτα που θα έχει αμυντικό και συνοδευτικό χαρακτήρα, στην επιχείρηση που ηγείται το Ηνωμένο Βασίλειο για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας. 

«Η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε κάθε ενέργεια που θα εξασφαλίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και για συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσίας, καθώς δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον εμπορικό της στόλο», ανέφερε για να προσθέσει ότι οι ενέργειες των Χούθι δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη ναυσιπλοϊα και μόνον η απειλή αυτή και μόνο η απειλή έχει δημιουργήσει τεράστια επιβάρυνση στο διαμετακομιστικό εμπόριο. «Έχουν αυξηθεί ασφάλιστρα πλοίων που μετακυλύεται και στα εμπορεύματα», είπε για να συμπληρώσει ότι «αυτό βραχυπρόθεσμα και κυρίως μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα έχει αρνητικές συνέπειες στο διεθνές εμπόριο, αλλά και στα δημοσιονομικά των χωρών». 

Σε ότι αφορά γενικότερα στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, υποστήριξε ότι «η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι καλή, δεν φαίνεται να υπάρχει άμεση αποκλιμάκωση και οι οποίες ειρηνευτικές προσπάθειες προσκρούουν  σε μείζονα ζητήματα όπως αυτό των προσφύγων και των ομήρων». 

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παπανδρέου: Απειλείται η βιωσιμότητα του αγροτικού κόσμου, xρειάζονται άμεσα μέτρα για τη στήριξη των αγροτών

Τέμπη: Στον ανακριτή Λάρισας η κατάθεση Καποτόρτο – Άγρια κόντρα στην εξεταστική για την κλήση Γενιδούνια

Εξεταστική για τα Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων ζητούν διακοπή των εργασιών – Τι αναφέρουν στην επιστολή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:55