search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 14:15
MENU CLOSE

Γάμος ομοφύλων: Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο – Στην Ολομέλεια στις 14 Φεβρουαρίου

01.02.2024 14:18
gamos-omofylwn

Εντός της ημέρας κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο, όλα σχεδόν τα κόμματα, αλλά και την Εκκλησία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση και επεξεργασία τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Εκ μέρους της ΝΔ εισηγήτρια των προωθούμενων διατάξεων θα είναι η κυρία Μαρία Συρεγγέλα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Κώστας Τσιάρας.

Tο «μασάζ» στους κυβερνητικούς βουλευτές θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να αποφευχθούν απρόβλεπτες «διαρροές» κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι περίπου 50 βουλευτές της ΝΔ προσανατολίζονται να καταψηφίσουν ή να απόσχουν από την ψηφοφορία (περίπου το 1/3 της Κ.Ο.), ωστόσο στην κυβέρνηση δεν υπάρχει εφησυχασμός, τόσο για πρακτικούς λόγους (το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει) όσο και για λόγους, ας πούμε, πρεστίζ, καθώς μεγάλος αριθμός απεχόντων θα δημιουργήσει μια άβολη εικόνα για την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Ολοκληρωμένο, μακρόπνοο εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό» (photos)

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εκρηκτικό σημείο οι σχέσεις Κασσελάκη και Πολάκη – «Αν δε θες, σήκω φύγε απ’ το κόμμα»

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για αγρότες: Κανένα σχέδιο για την πλημμυρισμένη Θεσσαλία και τη νέα ΚΑΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 14:14