search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:04
MENU CLOSE

Κερατσίνι – Συγκλονίζει η 14χρονη: «Έφυγε ένα μεγάλο βάρος από μέσα μου» – Πώς φέρεται ότι δρούσε ο 78χρονος (video)

06.02.2024 13:09
via_kakopoiisi

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης από τον παππούς της, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Κερατσίνι.

Για το πώς αποκαλύφθηκε το μαρτύριο που βίωνε για χρόνια το 14χρονο σήμερα κορίτσι, μίλησε το πρωί της Τρίτης (6/2) στο Open o δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Κωνσταντίνος Γώγος.

«Το 2022 ενημερώνονται οι γονείς για τα τραγικά γεγονότα από την κόρη τους, η οποία παίρνει το κουράγιο και ενημερώνει το οικογενειακό της περιβάλλον για τα όσα βίωνε από την ηλικία των 9 ετών», είπε αρχικά ο Κ. Γώγος.

Όπως είπε ο δικηγόρος, οι γονείς πήγαν κατευθείαν στο τμήμα ανηλίκων της ΓΑΔΑ και κατέθεσαν καταγγελία.

«Αφού επιβεβαιώνονται σε πρώτη φάση οι πληροφορίες, σχηματίζεται δικογραφία, πάει στην Εισαγγελία και από εκεί στο Α’ ανακριτικό τμήμα του Πειραιά. Έχει περάσει το αυτόφωρο, οπότε φτάνουμε στα τέλη του 2023 όπου εκδίδεται ένταλμα και στη συνέχεια το βούλευμα για την παραπομπή του (78χρονου) κατηγορουμένου», πρόσθεσε.

«Ο φερόμενος δράστης μέχρι χθες, δεν είχε εμφανιστεί ούτε στις εισαγγελικές ούτε στις ανακριτικές αρχές, με αποτέλεσμα αφού εκδόθηκε ένταλμα χθες (5/2), να προφυλακιστεί και να οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης. Μέχρι στιγμής δεν έχει απολογηθεί, ούτε μπορεί να του δοθεί αυτό το δικαίωμα, αλλά μπορεί να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης στο συμβούλιο όπου μπορεί να αναφέρει τη θέση του σχετικά με την υπόθεση», είπε ο δικηγόρος.

Πώς φέρεται ότι δρούσε ο 78χρονος

«Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπήρχαν περιπτώσεις που ο 78χρονος ήταν μόνος του με το παιδί. Υπήρχαν και περιπτώσεις που ήταν οι υπόλοιποι σε κάποιο άλλο χώρο και έβρισκε μια ευκαιρία ο παππούς να απομονωθεί με το παιδί, με την πρόφαση να δουν μια ταινία ή τηλεόραση και εκεί προέβαινε στις αποτρόπαιες πράξεις» ανέφερε ο δικηγόρος για το πώς δρούσε ο παππούς.

«Όταν σιγά-σιγά άρχισε το παιδάκι να μεγαλώνει, σύμφωνα με τους γονείς εμφάνιζε μια άρνηση και έλεγε “δεν θέλω να πάω στον παππού”. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το παιδί δεν είχε πει κάτι στους γονείς του, ώστε να αντιληφθούν και εκείνοι τι συνέβαινε», πρόσθεσε αναφορικά με το αν το κοριτσάκι αρνούνταν να πηγαίνει στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς.

«Στο γραφείο μου είχαν έρθει και ο πατέρας και η μητέρα μαζί. Και οι δύο έχουν δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ανεξάρτητα από τον συγγενικό βαθμό. Οπότε και οι δύο έχουν κάνει τα απαραίτητα για να υποστηρίξουν την κατηγορία για το παιδί τους», τόνισε ο Κωνσταντίνος Γώγος

«Το παιδί πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, ωστόσο από την πρώτη μέρα που κατέθεσε την καταγγελία και μετά, παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο, προκειμένου να βρει σιγά – σιγά τα πατήματά του. Η 14χρονη μετά την κατάθεση είπε ότι “έφυγε ένα μεγάλο βάρος” από μέσα της και αυτό είναι το σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις», κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 78χρονος κρίθηκε την Δευτέρα (5/2) προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, έχοντας στο πλευρό του τη μία από τις δύο κόρες του, η οποία μαζί με τα υπόλοιπα αδέλφια υπερασπίζουν τον πατέρα τους, λέγοντας ότι δεν ισχύουν όσα καταγγέλλει η ανήλικη.

Ο ηλικιωμένος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη μεταξύ συγγενών και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Τι ανέφερε στο σημείωμα αυτοκτονίας ο πατέρας της 15χρονης – «Δεν μπορώ να αντέξω όσα έμαθα» (video)

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μιχάλη Γιαννάκου της ΠΟΕΔΗΝ: «Λέει ψέμματα για τις συμβάσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία»

Διδυμότειχο: Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 9χρονου κοριτσιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:00