search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:22
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Συνάντηση με την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο – «Θέλουμε επανέναρξη των συνομιλιών»

06.02.2024 13:25
ohe new

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία ‘Αντζελα Χολγκίν Κουέγιαρ.

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης που είχαν, επανέλαβε τη στήριξή του στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, στη βάση του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Συνάντηση και Γεραπετρίτη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε και αυτός με την προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει θερμά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι είναι απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών αξιών. 

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέπεμψε το μήνυμα ότι η λύση του Κυπριακού σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας, ειρήνης και οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης από το Τζάνειο: Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πιάνουν τόπο (Video)

Ο Κασσελάκης παρουσιάζει το think tank Παιδείας: Πανεπιστημιακοί και ερευνητές – «Οι άριστοι της κοινωνίας θα βρίσκονται δίπλα μου»

Κυριάκος Μητσοτάκης για βασιλιά Κάρολο: «Του εύχομαι γρήγορη και πλήρη ανάρρωση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06