ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:21
MENU CLOSE

Υγιεινές κοτολωρίδες, με τραγανά στικς καρότου

07.02.2024 06:25

Ένα γρήγορο, ελαφρύ και πεντανόστιμο πιάτο για μεσημεριανό γεύμα, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας.

Υλικά για τη Συνταγή

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.

1 ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

2 αυγά, ελαφριά χτυπημένα

150 γραμμάρια δημητριακά ρυζιού, ελαφρά θρυμματισμένο

600 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες του ενός εκατοστού

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

600 γραμμάρια καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες (όπως οι πατάτες για τηγάνι)

Εκτέλεση

1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις ή στους 180ο C στον αέρα και στρώστε δυο ταψιά με λαδόκολλα ψησίματος.

2. Βάλτε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι ανακατεμένο μαζί με την πάπρικα και αλατοπίπερο, σε ένα άλλο πιάτο τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τελευταίο τα θρυμματισμένα δημητριακά.

3. Βουτήξτε τις λωρίδες κοτόπουλου πρώτα στο αλεύρι, τινάξτε ελαφρά για να αποβάλλετε τυχόν επιπλέον ποσότητα και έπειτα περάστε τις από το αυγό και επικαλύψτε τις με τα δημητριακά.

4. Τοποθετήστε τις λωρίδες στο ένα προετοιμασμένο ταψί και περιχύστε τις με την μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Βάλτε και τις λωρίδες καρότου στο δεύτερο ταψί με τη λαδόκολλα και περιχύστε τις με το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπερώστε και τους δύο δίσκους.

5. Βάλτε το ταψί με τα καρότα κάτω από το ταψί με τις κοτολωρίδες στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα όλα, στα μισά του χρόνου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να ροδίσουν όμορφα τα στικς καρότου.

6. Βγάλτε τα από το φούρνο, πασπαλίστε τα με λίγη επιπλέον πάπρικα και σερβίρετέ τα μαζί με ντιπ γιαουρτιού.

Διαβάστε επίσης:

Στρογγυλά σφολιατάκια, γεμιστά με μήλο και κανέλα

Αφράτο ρολό με γέμιση μήλου

Τσιπούρα στον φούρνο, με πατάτες

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:17
Exit mobile version