search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 20:58
MENU CLOSE

Κασσελάκης για ψήφισμα – καταπέλτη του ΕΚ: Οι πρακτικές της ΝΔ οδήγησαν στην καταδίκη της χώρας μας

07.02.2024 16:09
kasselakis 6543- new

Στο ψήφισμα – καταπέλτη για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε:

«Οι πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν στην καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές ζητούν απαντήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την ελευθερία του Τύπου, την αστυνομική βία. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν καθεστώτα άλλων δεκαετιών ή άλλων χωρών. Υπερήφανος για τη δουλειά του @kostarvanitis Η πατρίδα μας αξίζει καλύτερα. Η γιγαντιαία προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δε θα επικρατήσει».

Αρβανίτης: Ο διασυρμός της χώρας έχει υπεύθυνο την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο διασυρμός της χώρας έχει έναν και μόνο υπεύθυνο, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσθέτει:

«Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ζητά με κάθε θεσμική επισημότητα ευθύνες και απαντήσεις για την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών της Ένωσης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μοναδική υπεύθυνη για τον διασυρμό της χώρας μας, οφείλει να λογοδοτήσει και επιτέλους  να σεβαστεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Ευρώπης, το Κράτος Δικαίου.

 Εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τις οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ. Την Ελένη Κωστοπούλου. Τους έντιμους δικαστικούς, τους δημοσιογράφους που δίνουν τη μάχη απέναντι στις διώξεις, τους λειτουργούς των Ανεξάρτητων Αρχών.

Μας είναι αδιάφορη η λασπολογία της Δεξιάς και των κύκλων της. Την Ελλάδα την εκθέτουν εκείνοι που συνειδητά την ευτελίζουν με την κυβερνητική τους πρακτική, όχι εκείνοι που απαρέγκλιτα επιδιώκουν τη νομιμότητα και την διαφάνεια. Η εικόνα της χώρας μας αμαυρώνεται ανεπανόρθωτα με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι οι άνθρωποι να δικαιωθούν. Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν φωνή».

Διαβάστε επίσης:

Ψήφισμα – κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα: Υποκλοπές, ελευθερία του Τύπου και Τέμπη στο επίκεντρο

Πώς θα μπαίνουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα: Βήμα βήμα η διαδικασία για την έκδοση εισιτηρίου μέσω gov.gr wallet

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ρουσόπουλο για την εκλογή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 20:58