search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:30
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πέρασε η πρόταση της ηγεσίας για «υβριδική» εκλογή συνέδρων

08.02.2024 12:30
synedrio_syriza_new

Δεν πέρασε χθες (7/2) κατά τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) η πρόταση των νεοπροεδρικών για «υβριδικές» κάλπες στις 17 και 18 του μήνα, όπου τα μέλη καλούνται να εκλέξουν τα νέα συντονιστικά των οργανώσεων, τις νέες Νομαρχιακές Επιτροπές και τους συνέδρους για το Έκτακτο Συνέδριο που ξεκινά στις 23 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή θα έπρεπε να δοθεί στα μέλη η δυνατότητα της επιλογής μεταξύ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και της φυσικής παρουσίας με προσέλευση στην κάλπη.

Όμως οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν χθες, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν έντονες και οριζόντιες, με προεξάρχοντες τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος φέρεται πως ζήτησε να μπει το θέμα σε ψηφοφορία, τον Χάρη ΤσιόκαΤρύφωνα Αλεξιάδη και άλλους. Μάλιστα, σύμφωνα με στέλεχος που μετέχει στην ΚΟΕΣ ούτε οι νεοπροεδρικοί κατέβαλαν κάποια ιδιαίτερη  προσπάθεια να υπερασπιστούν την πρόταση. Αντιθέτως, διαπιστώνοντας το αρνητικό κλίμα απέτρεψαν τελικώς την ψηφοφορία που πρότεινε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταγραφεί μια «ήττα» της πλευράς του προέδρου, και τελικώς αποφασίστηκε να μεταφερθεί το θέμα στο πρόεδρο, ενημερώνοντάς τον για τις έντονες αντιρρήσεις στην ΚΟΕΣ. Πάρα ταύτα, στελέχη θεωρούν πως το θέμα έληξε, και ο υβριδικός τρόπος εκλογής δεν πέρασε, γιατί η ΚΟΕΣ είναι αρμόδια να αποφασίσει.

Τα παραπάνω εντάσσονται στην εσωκομματική μάχη συσχετισμών εν όψει του συνεδρίου καθώς όσοι αντέδρασαν θεωρούν ότι το υβριδικό σύστημα είναι διαβλητό και θα αλλοιώσει τους συσχετισμούς, υπό την έννοια ότι θα επιτρέψει να ψηφίσουν μαζικά μέλη εγγεγραμμένα στα χαρτιά αλλά χωρίς φυσική παρουσία και ζύμωση στις οργανώσεις και χωρίς να μπορεί να πιστοποιηθεί ότι είναι μέλη. Στέλεχος αναφέρει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για ηλεκτρονική ψηφοφορία και πως το θέμα είναι ανοιχτό ακόμη για το ευρωψηφοδέλτιο.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα τους αποφασίσει η κοινωνία – Κάνε αίτηση στο isyriza.gr (Video)

Πιερρακάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Έχουμε τα αυστηρότερα κριτήρια στην ΕΕ» – Πώς προκύπτει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (video)

Μάκης Βορίδης: «Ακραίο και εμπαθές το κείμενο του ψηφίσματος της Ευρωβουλής» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09