search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:49
MENU CLOSE

Υπουργείο Υγείας: «Δεν θα σταματήσουν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”»

09.02.2024 12:08
paidon_aglaia-kyriakou_0902_1920-1080_new

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριάκου», όπως αναφέρουν στο topontiki.gr έγκυρες πηγές από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναμένεται μέσα στην επόμενη ώρα να ανακοινώσει αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί το πρόβλημα, που έχει προκύψει εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού σε χειρουργούς και αναισθησιολόγους.

Μια από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η αξιοποίηση του προσωπικού από το Παίδων «Αγία Σοφία» που είναι μεσοτοιχία με το «Αγλαΐα Κυριακού» ώστε να μην βάλουν λουκέτο τα χειρουργεία την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως μάλιστα ο ίδιος δήλωσε χθες στον ΑΝΤ1, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, κυρίως αναισθησιολόγων είναι πανευρωπαϊκό και δεν το αντιμετωπίζει μόνο η χώρα μας.

Σημειώνεται ότι με χθεσινή ανακοίνωσή τους οι γιατροί και χειρουργοί του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», αποφάσισαν τη διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών επεμβάσεων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και την διεκπεραίωση μόνο επειγόντων περιστατικών λόγω  έλλειψης προσωπικού: «Τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε επίσης:

Σπονδυλική στένωση: Ποιες είναι οι αιτίες και πως θεραπεύεται

Καταγγελία διαβητικών: Ο ΕΟΠΥΥ έχει αφήσει παιδιά χωρίς αναλώσιμα για τρεις μήνες – Να γίνει ΕΔΕ για το χάος

Πρήξιμο στα μάτια: Δεν είναι πάντα αθώο – Πότε επιβάλλεται να επισκεφθείς οφθαλμίατρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:48