search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:16
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Όλο το παρασκήνιο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα – Η ένταση, οι καβγάδες και οι κόντρες 

09.02.2024 07:49
pasok_new

Αν και βγήκαν πολλά συμπεράσματα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, η αλήθεια είναι ότι δεν κύλησαν όλα τόσο ομαλά όσο θέλουν να δείξουν στην Χαριλάου Τρικούπη, ούτε όμως τόσο έντονα όσο παρουσιάστηκε. 

Η ένταση, οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις

Όλα ξεκίνησαν όταν συζητήθηκε η στάση του κόμματος απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο συγκεκριμένο ζήτημα αφού σχεδόν το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν πρόκειται να ψηφίσει. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματολόγησε  υπέρ της υπερψήφισης του νομοσχεδίου, με παρόντες τους καθηγητές (και στελέχη του ΠΑΣΟΚ) Κώστα Ρόκα και Λίνα Παπαδοπούλου.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν ερωτήσεις προς τους επιστήμονες, σε μία συνεδρίαση η οποία διήρκησε κάτι παραπάνω από τρεισήμισι ώρες. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής Δυτικής Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου (η οποία έχει ξεκαθαρίσει πολύ νωρίς ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, κάτι το οποίο το ανέφερε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης), επέλεξε να απαντήσει σε τοποθέτηση του βουλευτή Ροδόπης, Αχμέτ Ιλχάν, σε προηγούμενη συνεδρίαση, παρότι ο ίδιος δεν ήταν… παρών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Ροδόπης είχε υποστηρίξει πως πρέπει να γίνει «διαλογή» στάσης από ορισμένους βουλευτές και αυτές να συνεννοηθούν εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δηλαδή, στην ουσία να υπάρξει προσυνεννόηση για το πως θα κινηθούν οι βουλευτές, καθώς «θα είναι καλό και για το κόμμα αφού ήδη οι ψηφοφόροι του Κινήματος φαίνεται στις δημοσκοπήσεις να έχουν τις αντιρρήσεις τους».  

«Δεν υπάρχουν βουλευτές α’ και β’ διαλογής ούτε κατηγορίας, τι είμαστε εμείς για να παίρνουμε όλο το ζόρι επάνω μας; Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι είναι θετικό για το κόμμα και κάποιοι να καταψηφίσουν», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου. Παράλληλα, η βουλευτής υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναδεικνύει με καθαρά λόγια τις θέσεις του, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι η θέση του κόμματος είναι αποτέλεσμα και του τελευταίου συνεδρίου, στο οποίο «2.000 σύνεδροι έδωσαν χαρακτήρα ταυτοτικό στο κόμμα για αυτό το ζήτημα». 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της η βουλευτής άφησε αιχμές εναντίον βουλευτών του κόμματος που δεν κατονόμασε, λέγοντας χαρατηριστικά ότι «κάποιοι σύρονται πίσω από Μητροπολίτες». Με τη δήλωση της αυτή η κ. Γιαννακοπούλου «φωτογράφιζε» την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη αλλά και τον βουλευτή Ηρακλείου Φραγκίσκο Παρασύρη. Ο τελευταίος μάλιστα, φέρεται να της είπε «ότι είναι άλλο το Ηράκλειο και άλλο η Περιστέρι και το Καματερό και αυτό πρέπει να το καταλάβεις»

Ο… πυροσβέστης Κουκουλόπουλος 

Ήδη από την κουβέντα που είχε η Νάντια Γιαννακοπούλου με τους μειονοτικούς βουλευτές (όσο έλεγε αυτά για τον Ιλχάν Αχμέτ απευθυνόταν στον Μπουρχάν Μπαράν) ο Πάρις Κουκουλόπουλος προσπάθησε να αναλάβει τον ρόλο του πυροσβέστη. «Νάντια, δεν χρειάζεται αυτή η ένταση», είπε ο βουλευτής Κοζάνης με την Νάντια Γιαννακοπούλου να του απαντά: «Δε θα μου πεις τι θα λέω, δεν είσαι ο υποβολέας μου, ούτε ο δάσκαλος μου».  

Στη συνέχεια η Νάντια Γιαννακοπούλου «τα ‘βάλε» και με τον βουλευτή και υπεύθυνο για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο Παύλο Χρηστίδη λέγοντας του ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον όρο «pink washing» στην ομιλία του στη βουλή για την κυβέρνηση. «Δεν έπρεπε να πούμε ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο δικαιωματικό που αφορά στην ΛΟΑΚΤΙ+ κοινότητα για να κρύψει τα υπόλοιπα, όπως το κράτος δικαίου και οι υποκλοπές».

Σε εκείνη τη φάση ο Νίκος Ανδρουλάκης υπερασπίστηκε τον βουλευτή του λέγοντας: «Ο Παύλος, το έχει πάρει όλο επάνω του το θέμα του κράτους δικαίου και δικαιώθηκε από το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη (θα είναι η 3η για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών). Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr 17 είναι οι σίγουροι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Στόχος είναι να φτάσουν τους 20- 22 από τους 32 συνολικά βουλευτές του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Εξωστρέφεια μετ’ εμποδίων – «Προθέρμανση» Κασσελάκη για το Συνέδριο στη Λάρισα και η αντίθεση στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Οι «δρόμοι της φωτιάς»: Ο πρωθυπουργός δίνει ραντεβού με τους αγρότες για να αποτρέψει το ντόμινο των μπλόκων

Μη κρατικά ΑΕΙ: Με… μισή ΕΒΕ η εγγραφή στα ιδρύματα, για «ελάχιστο κριτήριο» μιλά ο Πιερρακάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:15