search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 04:07
MENU CLOSE

Μακελειό στη Γλυφάδα: Αποφασισμένος να σκοτώσει ο «Άρης» – Όλο το χρονικό της ένοπλης επίθεσης με τέσσερις νεκρούς 

12.02.2024 15:53
naftiliaki-1-123

Ανήκουστη για τα ελληνικά δεδομένα η τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα.

Ο δράστης και αυτόχειρας εισέβαλε ένοπλος, αποφασισμένος να σκοτώσει στα γραφεία της εταιρίας στη Γλυφάδα, άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει.  Πρόκειται για τον  70χρονο πρώην υπάλληλος του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση.

Ο δράστης, Άρης Ελμπουράι, δούλευε για πολλά χρόνια ως επιστάτης στην οικογένεια του εφοπλιστή και φέρεται να απολύθηκε πρόσφατα.

Οι νεκροί είναι η αδερφή του εφοπλιστή, Μαρία Καρνέση, ο Αντώνης Βλασσάκης, ο άνδρας της αδερφής της Μαρίας Καρνέση, και ένας καπετάνιος, ο Ηλίας Κουκουλάρης.

Το χρονικό του μακελειού

Ο 70χρονος έφτασε στην επιχείρηση λίγο μετά τις 10.00 το πρωί με ένα ασημί Νιssan X-trail και, σύμφωνα με αναφορές, είπε στον φύλακα, σε ήρεμο τόνο, πως ήρθε προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες. Στάθμευσε το όχημα στο υπόγειο και, μέσω του κλιμακοστασίου, ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου βρέθηκε ενώπιον των θυμάτων του.

Έτσι παρέκαμψε τα μέτρα ασφαλείας και κατάφερε να μπει ένοπλος στο κτίριο επί της οδού Αρτεμισίου. Φτάνοντας στον ημιόροφο, αντίκρισε τον Αντώνη Βλασσάκη, γαμπρό της εφοπλίστριας τον οποίο πυροβόλησε, ενώ λέγεται ότι ο Ηλίας Κουκουλάρης, ο καπετάνιος, προσπάθησε να τον ηρεμήσει, αλλά τελικά έχασε τη ζωή του.

Η Μαρία Καρνέση, ακούγοντας τους πυροβολισμούς χωρίς να γνωρίζει τι συνέβη, έμεινε κλειδωμένη στο γραφείο της. Ο δράστης έφτασε έξω από την πόρτα της ανεβαίνοντας στον δεύτερο όροφο. Πυροβόλησε την πόρτα του γραφείου της, άνοιξε και την σκότωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Μαρία Καρνέση δέχθηκε τα πυρά στο κεφάλι και στο στήθος, ο γαμπρός της στο κεφάλι και ο καπετάνιος στον ώμο.

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από υπαλλήλους ότι υπάρχει ένοπλος στο κτίριο στις 10.20 το πρωί, ενώ η επιχείρηση των ΕΚΑΜ ξεκίνησε στις 11.15 και έληξε στις 12 όταν εντοπίστηκε νεκρός στο πάρκινγκ ο δράστης.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ οι πρώτοι αστυνομικοί, της Άμεσης Δράσης, έφτασαν στην οδό Αρτεμισίου δύο λεπτά μετά την κλήση για επεισόδιο με πυροβολισμούς. Αμέσως μετά, είπε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, έφτασε διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ και άνδρες των ΕΚΑΜ που απεγκλώβισαν υπαλλήλους πριν τελικά να βρεθεί νεκρός ο δράστης με τραύμα στο κεφάλι.

«Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα»

Αυτό φέρεται να είπε ο μακελάρης πριν ανοίξει πυρ. Στη συνέχεια οι Αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν έφοδο στο κτίριο, εντόπισαν τον δράστη στο υπόγειο νεκρό και δίπλα του το όπλο της επίθεσης, μια καραμπίνα.

Στην αρχή, κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι βγήκαν από το κτίριο τραυματισμένοι υπάλληλοι. Επρόκειτο ωστόσο για εργαζόμενους που έπαθαν κρίση πανικού και μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο της Βούλας.

«Ήμασταν στα γραφεία μας, όταν ακούσαμε πυροβολισμούς. Πρόκειται για ένα παλιό υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος έχει απολυθεί. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά, ενώ φώναζε σε όλους τους άλλους να φύγουν. Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς», είπε σε δηλώσεις της μια αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με την ίδια, νεκροί ήταν «δύο αφεντικά και ένας υπάλληλος που πήγε να τον ηρεμήσει και να του πάρει του όπλο».

Άλλος εργαζόμενος στη ναυτιλιακή εταιρεία περιέγραψε τη φρίκη: «Ημουν στο ισόγειο. Από όσο κατάλαβα, ό,τι έγινε, συνέβη στους πάνω ορόφους. Δεν έχω εικόνα. Ακουσα τους πυροβολισμούς. Ακουσα τους δύο πρώτους. Πήγα προς τη σκάλα να δω τι γίνεται. Είδα δύο παιδιά που κατέβαιναν, μου λένε “είναι ο Αρης με όπλο και πυροβολεί”. Φυσικά έτρεξα προς τα έξω, προς τον κήπο και βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ», αναφέρει ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης ήταν πρώην υπάλληλος της εταιρείας. «Εγώ ξέρω ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω αν απολύθηκε», απάντησε σε ανάλογο ερώτημα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας


Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.


Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ο δράστης μπήκε με την καραμπίνα στη ναυτιλιακή – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Θεσσαλονίκη: Παγιδευμένος με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελος στα δικαστήρια – Εξουδετερώθηκε από το ΤΕΕΜ

Γλυφάδα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες εργαζομένων στη ναυτιλιακή – «Δεν ήθελε να χτυπήσει εμάς, μόνο τα αφεντικά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19