search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:43
MENU CLOSE

Γλυφάδα: Η απόλυση, η έξωση και ο καβγάς πριν το τριπλό φονικό στη ναυτιλιακή (videos)

13.02.2024 09:09
glyfada_slider132

Η πρόσφατη απόλυση και η έξωση στην οποία τον υποχρέωσαν, μετά από 36 χρόνια που παρείχε τις υπηρεσίες του στην οικογένεια Καρνέση φαίνεται ότι «θόλωσαν» το μυαλό του 76χρονου που σκότωσε χθες τρία άτομα μέσα σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει.

Ο 76χρονος ήταν για χρόνια ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο εργαζόμενος, αλλά και φροντιστής των κατοικιών τους, ενώ είχε αναλάβει και τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας της οικογένειας.

Το χρονικό

Ο «Αρης», όπως τον ήξεραν οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρίας European Navigation, έφτασε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία με το αυτοκίνητό του. Μαζί του είχε ένα σακβουαγιάζ, στο οποίο είχε μια κοντόκαννη καραμπίνα και ένα περίστροφο.

Στάθμευσε στο υπόγειο γκαράζ και πήγε στον δεύτερο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία των ιδιοκτητριών.

Αρχικά σκότωσε τον πρώην καπετάνιο και υπεύθυνο του λογιστηρίου της εταιρίας Ηλία Κουκουλάρη, ο οποίος προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Στη συνέχεια πυροβόλησε τον 79χρονο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και σύζυγο της συνιδιοκτήτριας Δέσποινας Καρνέση, Αντώνη Βλασσάκη, ενώ τελευταία σκότωσε την 76χρονη Μαρία Καρνέση με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Δεν βρήκε στο γραφείο την αδερφή της και σύζυγο του CEO Δέσποινα Καρνέση. Στη συνέχεια επέστρεψε στο υπόγειο πάρκινγκ, όπου αυτοκτόνησε.

Οταν έφτασαν στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με άνδρες των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, είχαν όλα τελειώσει…

Ο καβγάς πριν το φονικό

Σύμφωνα με το protothema, πριν το μακελειό είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός του 76χρονου με τη Μαρία Καρνέση στα γραφεία της ναυτιλιακής.

Ο 76χρονος «Αρης» πήγε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία αποφασισμένος να ζητήσει εξηγήσεις, αφήνοντας την καραμπίνα και το περίστροφο στο αυτοκίνητό του.

Κατάφερε να φτάσει στη Μαρία Καρνέση και ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η εφοπλίστρια, του ζήτησε επιτακτικά, σε έντονο ύφος να φύγει από το γραφείο της. Τότε, ο άνθρωπος που εργαζόταν για περίπου 40 χρόνια στην οικογένεια Καρνέση, κατέβηκε στο αυτοκίνητό του, πήρε την καραμπίνα και επέστρεψε…

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης στην ερώτησή του πού πηγαινε, απάντησε «να ξεκαθαρίσω με τα αφεντικά».

Η έξωση

Οι σχέσεις του δράστη με της δύο ιδιοκτήτριες της ναυτιλιακής, άρχισαν να διαταράσσονται πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ξέσπασε η δικαστική διαμάχη με τον αδερφό τους. 

Όπως αναφέρει το thetoc, o εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης, ήταν εκείνος που είχε βαφτίσει χριστιανό τον Αιγύπτιο, ενώ διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί του, με αποτέλεσμα οι δύο αδερφές εν μέσω της αντιπαράθεσης, να δρομολογήσουν την απόλυση του. 

Όταν έχασε τη δουλειά του, ο εφοπλιστής που βρισκόταν στα δικαστήρια με την υπόλοιπη οικογένεια, τον προσέλαβε στη δική του εταιρεία. Τότε οι δύο αδελφές απαίτησαν από τον Άρη να φύγει από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας της γιαγιάς της οικογένειας…

Φρόντιζε τη μητέρα τους

Ο 76χρονος εργαζόταν για πάνω 36 χρόνια για την οικογένεια Καρνέση τόσο στην επιχείρηση στη Γλυφάδα, όσο και στην παραθεριστική κατοικία στο Τραγονήσι που βρίσκεται στους Πεταλιούς, όπου ήταν ο επιστάτης για λογαριασμό του Σπύρου Καρνέση.

Στη συνέχεια και επί σειρά ετών φρόντιζε τη μητέρα των τριών αδελφών Καρνέση. Άνθρωπος εμπιστοσύνης, είχε τον έλεγχο των πάντων στο νησί, ενώ ήταν γνωστός ως Άρης, τόσο στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, όσο και στην επιχείρηση.

Ο ίδιος είχε πρόσβαση στις πολυτελείς κατοικίες τους. Μέσα σε μία από αυτές του είχε παραχωρηθεί χώρος για να διαμένει.

Πρόσφατα, οι δύο αδελφές του ανακοίνωσαν ότι απολύεται και ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι, γεγονός που όπως όλα δείχνουν έφερε το τριπλό φονικό και την αυτοκτονία του…

«Τους πρόσεχε πάρα πολύ»

Ο Αιγύπτιος ήταν ο άνθρωπος της οικογένειας, επιβεβαίωσε στο Mega και ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου Νικόλαος Τσαλαγκός.

«Πάνω από 30 χρόνια, 35, 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ», είπε, μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί.

«Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν, δηλαδή με τα αφεντικά ήταν μονίμως έτσι πολύ καλός μεταξύ τους, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπος τους», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαλαγκό, ήταν άνθρωπος φιλήσυχος, που δεν έφερνε αντιρρήσεις και εκτελούσε όλες τις δουλειές που του ανέθεταν. «Καλός άνθρωπος, ήρεμος, ήσυχος. Όποιος του ζήταγε βοήθεια, βοηθούσε. Ήταν πολύ ήρεμος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Η κακοκαιρία σάρωσε το νησί – Μεγάλες οι καταστροφές (Photos/Video)

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει

Δίκη για το Μάτι: Η ώρα του εισαγγελέα για τη φονική πυρκαγιά – Αθώοι δηλώνουν οι 21 κατηγορούμενοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:42