search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:48
MENU CLOSE

Αδιανόητη δήλωση από Βελόπουλο που θυμίζει μεθόδους ναζί: Ζήτησε από βουλευτές να πουν ποιοι είναι γκέι – Σφοδρή αντίδραση Κατρίνη

13.02.2024 13:07
BELOPOULOS
Eurokinissi

Χωρίς όρια είναι πλέον η δημόσια συζήτηση για το νομοσχέδιο που εισάγει την ισότητα στο γάμο, με πρόβλεψη του δικαιώματος και για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Σε μία ατμόσφαιρα που δηλητηριάζεται από τα ομοφοβικά ξεσπάσματα ανθρώπων με θεσμικό ρόλο, όπως είναι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και άλλοι, ήρθε η αδιανόητη και φασίζουσας έμπνευσης δήλωση από τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος κάλεσε όσους βουλευτές είναι ομοφυλόφιλοι να το… δηλώσουν!

Με μία πρακτική, που θυμίζει ακόμα και τους διαχωρισμούς που επέβαλε το ναζιστικό καθεστώς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιχείρησε ουσιαστικά να στιγματίσει βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, αποδίδοντάς τους σκοπιμότητα και ποταπή ιδιοτέλεια στον τρόπο που νομοθετούν. 

«Γιατί δεν ρωτάμε πόσοι εδώ μέσα είναι ομοφυλόφιλοι; Για να ξέρουμε δηλαδή πώς θα ψηφίσουν στο νομοσχέδιο για τον γάμο. Να ξέρουμε αν ψηφίζουμε υπέρ των δικών μας προτεραιοτήτων και επιθυμιών ή υπέρ του ελληνικού λαού. Γιατί αν εγώ είμαι εφοπλιστής και βουλευτής και έρθω εδώ να ψηφίσω υπέρ των φοροαπαλλαγών θα είναι διαπλοκή. Ας βγουν λοιπόν επισήμως όλοι  οι βουλευτές και να πουν “είμαι αυτό ή το άλλο”. Για να ξέρουμε ποιοι και γιατί θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. 

Στη δήλωση του κ. Βελόπουλου που ξυπνά μόνο εφιαλτικές μνήμες, απάντησε με σκληρό τρόπο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης, ζητώντας από το προεδρείο της Βουλής να διαγράψει από τα πρακτικά το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία τρόμου και να ανακαλέσει τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης στην τάξη, «διότι ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει σε ποια αίθουσα βρίσκεται», όπως είπε.
«Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να στιγματίζει συνάδελφο» τόνισε ο κ. Κατρίνης.
Ο Σπύρος Μπιμπίλας της Πλεύσης Ελευθερίας σημείωσε ότι στο ίδιο κλίμα ότι «οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να είναι άθρησκοι και να είναι το ίδιο πατριώτες. Είμαι άθρησκος αλλά το ίδιο Έλληνας με τον κ. Βελόπουλο και θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μου».

Να δικαιολογήσει τον αρχηγό του επιχείρησε ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση, αναφέροντας πως όσα ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν σχήμα λόγου. 

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση δεν εισάγει μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά ιδιωτικά κερδοσκοπικά» (video)

Μητσοτάκης σε επιτροπή μπλόκων: Σας ακούμε αλλά τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι περιορισμένα

«Κόσμος»: Ο νέος πολιτικός φορέας του Πέτρου Κόκκαλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32