search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:46
MENU CLOSE

Κατερινόπουλος για Γλυφάδα: «Δεν πιστεύω ότι ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και μετά να αυτοκτονήσει» (video)

14.02.2024 09:49
glyfada_new

Στην αναζήτηση του κινήτρου της τριπλής δολοφονίας από τον 76χρονο στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας European Product Carrier βρίσκεται η αστυνομία.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου του δράστη και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης.

Μιλώντας στο Mega, ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος ανέφερε ότι εκτιμά πως τη στιγμή της επίθεσης τα συναισθήματα του 76χρονου ήταν ανεξέλεγκτα.

«Ένας άνθρωπος ο οποίος οπλίζεται με αυτόν τον τρόπο, μπαίνει σε έναν χώρο, σκοτώνει τρεις ανθρώπους και στο τέλος αυτοκτονεί, δείχνει ότι εκείνη τη στιγμή ο άνθρωπος είχε συναισθήματα που δεν μπορούσε να κοντρολάρει. Δεν υπήρχε λογική σε αυτό τον άνθρωπο εκείνη την ώρα», είπε αρχικά.

«Κάποιο σημαντικό γεγονός έγινε και κορυφώθηκαν τα συναισθήματά του, εξαφανίστηκε η λογική και όταν έκανε το κακό επανήλθε η λογική, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει. Το πιο πιθανό είναι ότι ένιωσε την αδικία, ότι τελείωσε σαν άνθρωπος. Ένιωσε ενδεχομένως μέσα του μία αχαριστία», πρόσθεσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Περίπτωση mass shooting in workplace, χαρακτήρισε από τη πλευρά της την υπόθεση η εγκληματολόγος Μαρία Αλβανού.

«Πρόκειται για μαζικές επιθέσεις σε πρώην χώρους εργασίας. Έχουμε τον αυτουργό, ο οποίος έχει απολυθεί και απομακρυνθεί από έναν χώρο. Οι επιθέσεις αυτές ονομάζονται εκδικητικές στη βιβλιογραφία», τόνισε.

«Πήγε στοχευμένα, αλλά έφτασε σε τέτοιο σημείο αγανάκτησης μεγάλο, που δεν μπορούσε να κοντρολάρει κανένα συναίσθημα γι’ αυτούς τους ανθρώπους και τελείωσε. Δεν πιστεύω ότι ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και μετά να αυτοκτονήσει», συμπλήρωσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Δικηγόρος οικογένειας Καρνέση: «Άγριο και προσχεδιασμένο έγκλημα»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εφοπλιστική οικογένεια, στην οποία απευθύνεται έκκληση να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση της τριπλής δολοφονίας με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, Γιάννης Ηρειώτης.

«Διαδίδονται φήμες που είναι ανυπόστατες, περί σπιτιού που του έκαναν έξωση (σ.σ. του 76χρονου), περί απολύσεως, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε.

«Πήγε στοχευμένα. Δεν δικαιολογείται κανένας λόγος της ενέργειάς του. Ήταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ 75 ετών, γιατί να ανησυχήσει;», συνέχισε.

Τέλος, σημείωσε ότι το σπίτι που είχε παραχωρηθεί στον 76χρονο δεν άνηκε στις αδερφές Καρνέση, αλλά στον Σπύρο Καρνέση και πως δεν τίθεται θέμα έξωσης.

«Για κάποιον λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου προς τις αδερφές Καρνέση. Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος. Δεν αποκλείεται κάποιος να τον “φόρτιζε”, αλλά κανείς δεν το ξέρει. Επειδή επιλήφθηκε αμέσως η αστυνομία, κατάλαβε ότι ανατράπηκαν τα σχέδιά του, είδε ότι προφανώς δεν είχε ελπίδα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα», κατέληξε ο δικηγόρος.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Αδέσποτος σκύλος δάγκωσε 7χρονο μαθητή – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Καιρός σήμερα: Άστατο σκηνικό με τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται καταιγίδες (videos)

Μακελειό στη Γλυφάδα: Θρίλερ για το κίνητρο του δράστη – Η άρση απορρήτου, τα ύποπτα εμβάσματα και η κατάθεση «κλειδί»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:45