search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:51
MENU CLOSE

Μακελειό στη Γλυφάδα: «Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση

14.02.2024 10:37
glyfada-makeleio

Στο κίνητρο που όπλισε το χέρι του δράστη του μακελειού στη Γλυφάδα και στην ανατροπή με τους λογαριασμούς του, στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι αρχές.

Δικηγόρος οικογένειας Καρνέση: Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει

Ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, Γιάννης Ηρειώτης, παρουσίασε τον δράστη ως έναν άνθρωπο που πήγε στη ναυτιλιακή το πρωί της Δευτέρας αποφασισμένος να σκοτώσει, ενώ, όπως είπε στον ΑΝΤ1, κατά την εκτίμησή του η τραγωδία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν είχε επέμβει άμεσα η Αστυνομία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε στο στόχαστρο και την άλλη αδελφή της οικογένειας, τη Δέσποινα Καρνέση.

Ο Γιάννης Ηρειώτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δράστης να ήθελε να κρατήσει όμηρο τη Δέσποινα Καρνέση, η οποία φέρεται να είχε κλειδωθεί στο μπάνιο με ακόμη μία υπάλληλο της εταιρείας όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

«Ο άνθρωπος πήγε αποφασισμένος, η ταχύτητα επέμβασης της Αστυνομίας τού χάλασε τα σχέδια. Γίνονται κάποιες σκέψεις μήπως ήθελε να πάρει όμηρο την κυρία Δέσποινα, δεν ξέρω τι άλλο ήθελε να κάνει, αλλά η πολύ γρήγορη επέμβαση της Αστυνομίας τού χάλασε τα σχέδια και προχώρησε στο απονενοημένο», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, σημειώνοντας ότι θα ήταν μεγαλύτερη η τραγωδία αν δεν επενέβαινε γρήγορα η Αστυνομία.

Πρόσθεσε δε ότι «ο δράστης πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει, πήγε με όπλα στο αυτοκίνητό του, δεν τσακώθηκε και εκείνη τη στιγμή και άρπαξε ένα μαχαίρι».

Στην ερώτηση αν μετά την απόλυσή του πέρυσι ο Αιγύπτιος είχε επιστρέψει στην εταιρεία, ο δικηγόρος της οικογένειας απάντησε πως δεν το γνωρίζει αυτό, αλλά εξήγησε ότι «δεν είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις τους μέχρι του βαθμού να φθάσει να δημιουργούνται εντάσεις, αντεγκλήσεις κ.λπ.». Όπως είπε, δεν του είχε μεταφερθεί από την οικογένεια ως σκέψη, προβληματισμός και ανησυχία κάτι τέτοιο. «Πραγματικά δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση τι ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι του δράστη», ανέφερε.

Ο Γιάννης Ηρειώτης, όπως και ο Σπύρος Καρνέσης, διαχώρισε τελείως το μακελειό στη ναυτιλιακή με την ενδοοικογενειακή διαμάχη. Ανέφερε δε ότι η μεταξύ τους διένεξη εκδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η απόφαση αναμένεται, ενώ έκανε λόγο για πολιτισμένο κλίμα και ηρεμία.

Το σπίτι και οι σχέσεις του δράστη με την οικογένεια Καρνέση

Μετά τα αρχικά σενάρια, ότι ο δράστης σκότωσε τα θύματά του επειδή απολύθηκε και εκδιώχθηκε από το σπίτι όπου έμενε, ήρθε η ανακοίνωση της ναυτιλιακής, σύμφωνα με την οποία το επίμαχο σπίτι στη Γλυφάδα δεν ήταν ιδιοκτησίας της εταιρείας, ούτε της Μαρίας Καρνέση, άρα δεν θα μπορούσαν και να τον εκδιώξουν. «Ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρεία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, όπου σημειώνεται ακόμη ότι : «Ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος, αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά διαθέσιμα».

Ο λογαριασμός με τα 500.000 ευρώ

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο δράστης διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετία από τον οποίο είχε διακινηθεί ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ.

Αυτήν τη στιγμή στο λογαριασμό υπάρχουν 1.500 ευρώ, ενώ σε ελληνική τράπεζα, όπου είχε κατατεθεί και η αποζημίωση της απόλυσής του, διατηρούσε λογαριασμό ύψους 500.000 ευρώ.

Φως στο κίνητρο του δράστη θα προσπαθήσει να ρίξει η ανάκριση, με κομβική κατάθεση αυτήν της Δέσποινας Καρνέση, αδελφής της Μαρίας Καρνέση και συζύγου του CEO της εταιρείας, δύο εκ των θυμάτων του μακελειού, που γλίτωσε από τύχη.

Η Δέσποινα Καρνέση αναμένεται να κληθεί για κατάθεση μόλις είναι σε θέση να το κάνει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθεί και το μεγάλο αφεντικό, Σπύρος Καρνέσης, ο οποίος ωστόσο νοσηλεύεται, βαριά άρρωστος, σε κλινική του Λονδίνου.

Παράλληλα, αναμένεται άρση των τηλεφωνικών και τραπεζικών απορρήτων.

Η απόλυση, η αποζημίωση και οι Πεταλιοί

Ο αιγυπτιακής καταγωγής δράστης είχε δουλέψει για την οικογένεια επί 36 χρόνια και απολύθηκε από τη ναυτιλιακή τον περασμένο Μάρτιο, με αποζημίωση άνω των 70.000 ευρώ.

«Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρεία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρεία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Άρης, φέρεται να ήταν έμπιστος της οικογένειας πριν τη διαμάχη μεταξύ των μελών της, και να χαίρει της ιδιαίτερης εμπιστοσύνης του Σπύρου Καρνέση. Φέρεται επίσης να είχε τοποθετηθεί στα ΔΣ δύο εκ των εταιριών, ως επιβράβευση της αφοσίωσής του στην οικογένεια.

Διαβάστε επίσης

Μακελειό στη Γλυφάδα: Θρίλερ για το κίνητρο του δράστη – Η άρση απορρήτου, τα ύποπτα εμβάσματα και η κατάθεση «κλειδί»

Υδροστρόβιλος στη Λήμνο και… ανεμοστρόβιλος στη Ρόδο σάρωσαν τα πάντα στο διάβα τους (Photos/Videos)

Κρήτη: Νέο επεισόδιο σχολικής βίας – Έδειρε 16χρονο συμμαθητής του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:49