search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 10:24
MENU CLOSE

Σόφι ιν’τ Βελντ για αντίδραση του Αρείου Πάγου: Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ΕΕ

15.02.2024 18:39
sophie in ‘t veld

Την έκπληξή της για την απόφαση του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, εκφράζει η ευρωβουλευτής Σόφι ιν’τ Βελντ, κάνοντας λόγο για «αξιοσημείωτη τροπή».

Μάλιστα, αναφέρει πως πρόκειται για κάτι πρωτοφανές για χώρα της ΕΕ, καθώς όπως λέει «εξ όσων γνωρίζω, είναι η πρώτη φορά που ανώτατο δικαστήριο κράτους μέλους της ΕΕ απαντά σε πολιτικό ψήφισμα, σε μια ασυνήθιστη προσπάθεια δημόσιας παρέμβασης».

Σημειώνεται πως με ισχυρή πλειοψηφία, η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη, ως ανεπίτρεπτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστηρίων, σε σωρεία υποθέσεων που είναι δικαστικά εκκρεμείς.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παπανδρέου στο Παγκόσμιο Φόρουμ Τροφίμων: Στήριξη στους μικρούς και στους νέους αγρότες που θα κρατήσουν την ύπαιθρο ζωντανή

Υπόθεση «Μπελέρη» – Ράμα σε Ιωαννίδη στις Βρυξέλλες: Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία

Ντόρα Μπακογιάννη για γάμο ομοφύλων: Περήφανη για το νομοσχέδιο, επιτέθηκε στο ΚΚΕ – «Κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 10:21