search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:04
MENU CLOSE

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Αποκλεισμοί δρόμων και τελωνείων – «Απόβαση» με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη (videos)

16.02.2024 09:50
trakter_agrotes

Με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα και συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη, αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων και δημοσίων κτιρίων, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, που δήλωσαν απογοητευμένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Συμβολικοί αποκλεισμοί πραγματοποιούνται ήδη σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων τα τρακτέρ είναι έτοιμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Σήμερα (16/2) το πρωί είναι προγραμματισμένο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αγιά ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε συμβολικό αποκλεισμό. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, από τον Πλατύκαμπο Λάρισας δεν αποκλείεται και το Σαββατοκύριακο να υπάρξουν κάποιες δράσεις οι οποίες θα αποφασιστούν το απόγευμα στη γενική συνέλευση.

Κατά πάσα πιθανότητα οι αγρότες θα βρεθούν στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης καθώς θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους το πρωί της συγκεκριμένης μέρας από τα μπλόκα όλης της χώρας. Τη ίδια μέρα εκείνοι οι αγρότες που είναι σε πιο απομακρυσμένα από το κέντρο της Ελλάδας μπλόκα θα αποκλείσουν τελωνεία, λιμάνια και δρόμους.

Πεποίθηση των αγροτών είναι ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας συμφώνησαν όλοι στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον πρωθυπουργό.

Κλείνουν τα τελωνεία Νίκης και Καστοριάς για τα φορτηγά

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Φλώρινας, του Αμυνταίου, της Καστοριάς και όλης της Δυτικής Μακεδονίας με το κλείσιμο των τελωνείων Νίκης και Καστοριάς μόνο για τα φορτηγά που μεταφέρουν τα εμπορεύματα και της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης στο κόμβο του Φιλώτα, μετά και τις αποφάσεις στη σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας. Από τις 11 σήμερα (16/2) το πρωί το τελωνείο της Νίκης θα μείνει κλειστό για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα ενώ από προχτές το βράδυ έχει αποκλειστεί το τελωνείο της Καστοριάς στο Δισπηλιό.

Την ίδια ώρα επιμένουν στα αίτηματά τους και οι αγρότες της Ηπείρου και καλούν την κυβέρνηση να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Μετά τη διαμαρτυρία στην Εφορία Ιωαννίνων, την περασμένη Δευτέρα, και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό.

Καθημερινά κλείνουν για ένα δίωρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πιέζοντας την κυβέρνηση, ενώ διαρκή συμπαράσταση παρέχουν και οι αγρότες των Ιωαννίνων. Επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες της Άρτας, οι οποίοι όπως τόνισε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Βαγγέλης Μπέτσας, «θα μείνουν στους δρόμους μέχρι η κυβέρνηση να κατανοήσει τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να δώσεις λύσεις».

Στην Κοζάνη, παραμένουν οι αγρότες έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο σήμερα επιτρέπεται κανονικά η είσοδος στους υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης:

Γάμος ομοφύλων: Δημοσιεύθηκε η πρώτη αγγελία για τελετή στην Ελλάδα

Νέα γυναικοκτονία στην Κρήτη – Σκότωσε τη σύντροφό του με πιστόλι και συνελήφθη (photos/video)

Βροχερός ο καιρός σήμερα – Η πρόγνωση για το σαββατοκύριακο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:58