search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:12
MENU CLOSE

Θεοχαρόπουλος για ερωτηματολόγιο Κασσελάκη: «Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες – Υπάρχει θέμα λειτουργίας και όχι αρχηγού» (video)

19.02.2024 10:38
theocharopoulos_1902_1460-820_new

Τη διαφωνία του με την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει -μέσω ενός ερωτηματολογίου– από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν τις απόψεις τους για το κόμμα, εξέφρασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε αρχικά: «Τα κόμματα έχουν συντεταγμένες λειτουργίες, έχουν όργανα και καταστατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει όλα αυτά και δεν μπορούν να αγνοούνται. Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε ένα ερωτηματολόγιο στον iSiriza, και ουσιαστικά κατέθεσε προτάσεις για να απαντήσουν όσοι μπαίνουν στο iSiriza. Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες και τέτοια ζητήματα ανοίγουν με συγκεκριμένο τρόπο, να συμμετέχουν τα μέλη σε διαβούλευση και να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Τα μέλη πρέπει να τα βάλουμε μπροστά σε αυτή τη διαδικασία. Δεν εκλέχθηκε μόνο ο πρόεδρος απ΄ τα μέλη. Όλοι όσοι έχουν εκλεγεί από την κοινοβουλευτική επιτροπή έχουν εκλεγεί από τα μέλη. Επειδή υπάρχουν όργανα δεν μπορεί να αφήνεται ένα τέτοιο θέμα στην άκρη ή να μαθαίνεται από τα ΜΜΕ, πρέπει να υπάρχει μια συντεταγμένη λειτουργία πάντα με την κρίσιμη στάση του προέδρου».

Όσοα για το εάν θα τεθεί θέμα αρχηγού, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε: «Υπάρχει θέμα λειτουργίας και όχι αρχηγού. Δεν μπορεί να αγνοούνται τα όργανα και το καταστατικό του κόμματος που έχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Πρέπει να είμαστε 2ο κόμμα στις ευρωεκλογές και πρέπει να πάμε μπροστά. Το κόμμα δεν γνώριζε για το περιερχόμενο του ερωτηματολογίου και έπρεπε να συζητηθεί το τι μπαίνει σε ερωτηματολόγιο ή όχι από τα μέλη της ΚΕ. Δεν χωρούν αυτή τη στιγμή ατομικές λειτουργίες. Δεν χωράει μία νέα εσωστρέφεια αυτή τη στγμή».

Διαβάστε επίσης:

Μη κρατικά ΑΕΙ: Αρχίζει η νέα «μάχη» για την κυβέρνηση, με επίκεντρο τη συνταγματικότητα

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη – Οι «ΣΥΡΙΖΑίοι» και οι «ΠΑΣΟΚοι»

Βόμβες Κασσελάκη στην… «ελληνική λέσχη Μπίλντεμπεργκ» πέντε μέρες πριν το Συνέδριο 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04