search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:18
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Στον αέρα το συνέδριο, ο Κασσελάκης απαντά στην πρόκληση Τσίπρα – Διχασμένη η βάση του κόμματος

22.02.2024 18:05
SYRIZA-123

Σαν βόμβα έπεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, δύο ώρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο του κόμματος.  

Πλέον η κορυφαία κομματική διαδικασία, με τους χιλιάδες συνέδρους να είναι στο δρόμο προς το χώρο του συνεδρίου, είναι εντελώς στον αέρα με πιθανό σενάριο ακόμα και να λήξει σχεδόν πριν καν αρχίσει, δηλαδή αμέσως μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Από τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε θέμα ηγεσίας, αμφισβητώντας την εντολή που έχει από τον Σεπτέμβριο ο κ. Κασσελάκης και ζητώντας νέα έκφραση της βάσης, ο νυν αρχηγός είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, προφανώς σηκώνοντας το γάντι, όπως αφήνουν να εννοηθεί στενοί του συνεργάτες.

Το εάν θα υπάρξουν από κει και μετά συνεδριακές εργασίες, οι οποίες θα κινηθούν πάνω στο θέμα της μάχης ηγεσίας, είναι κάτι που θα κριθεί μετά την ομιλία Κασσελάκη.

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις από τα στελέχη, τους συνέδρους και τη βάση του κόμματος είναι μοιρασμένες, με τον διχασμό να είναι έντονος και βαθύς.

Άλλοι επικροτούν την κίνηση του κ. Τσίπρα, θεωρώντας ότι ήταν επιβεβλημένη, αλλά υπάρχει και η αντίθετη άποψη, που λέει ότι ο πρώην πρωθυπουργός όφειλε να εμφανιστεί στο συνέδριο και να παρουσιάσει εκεί τις απόψεις του και όχι με γραπτή δήλωση να ακυρώσει τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Διαμαντοπούλου: Αν ήμουν βουλευτής, θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής διαβιβάζεται η δικογραφία για τα Τέμπη – Για δικαίωση μιλά ο B. Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ

«Βόμβα» Τσίπρα πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης να προσφύγει τώρα στη βάση για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:13