search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:57
MENU CLOSE

Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Παραμένουν σε θέσεις μάχης οι αγρότες (videos)

22.02.2024 08:40
melisikommoi

Την σκυτάλη από τους αγρότες παίρνουν σήμερα οι μελισσοκόμοι προχωρώντας σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή.

Από τις οκτώ το πρωί, σήμερα (22/2), μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, με τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας τους να περιλαμβάνει μηχανοκίνητη πορεία με τη συμμετοχή 20 μελισσοκομικών φορτηγών και συναντήσεις στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών.

Μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα είχαν δώσει ραντεβού στον Ισθμό της Κορίνθου στις 6 το πρωί, με σκοπό να ξεκινήσουν από εκεί πορεία με φορτηγά, αυτοκίνητα και λεωφορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Κινητοποιήσεων Μελισσοκόμων, τα αιτήματά τους είναι:

• Eλληνοποιήσεις (Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).
• Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών)
• Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία.
• Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934.
• Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα.
• Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο.
• Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Αγρότες: Στις γενικές συνελεύσεις για νέες αποφάσεις

Την ίδια ώρα, στα μπλόκα τους, οι αγρότες ετοιμάζονται για συνελεύσεις, σήμερα, ώστε να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Εν αναμονή των αποφάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων η κυβέρνηση πάντως διαμηνύει πως «δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον παροχές».

«Ήρθαμε δώσαμε το μήνυμα στην κυβέρνηση, κάναμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, αναδείξαμε το θέμα το δικό μας, αλλά αναδείξαμε και το θέμα όλου του ελληνικού λαού για την ακρίβεια» δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες στο αγροτικό συλλαλητήριο διατυπώνοντας την κοινή πεποίθηση των ανθρώπων της παραγωγής.

«Χάρη σε αυτόν τον αγώνα αποσπάσαμε κάποιες κατακτήσεις, δεν μας ικανοποιούν το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν θα υπήρχαν αν δεν γινόταν αυτός ο αγώνας τεσσάρων εβδομάδων στα μπλόκα», δήλωσε από την πλευρά του το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Ρίζος Μαρούδας. 

Οι αγρότες που χθες έκλεισαν συμβολικά με τα τρακτέρ, για όλα τα οχήματα το τελωνείο των Ευζώνων, δεν είναι ικανοποιημένοι και θεωρούν ότι μπορεί να τους δοθεί κάτι επιπλέον από την κυβέρνηση.

Πάντως στα μπλόκα ακούγονται απόψεις για το ενδεχόμενο ενός νέου συλλαλητηρίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ενώ θέλοντας να δείξουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Διαβάστε επίσης:

Άστατος καιρός σήμερα – Βροχές, ομίχλη και άνοδος της θερμοκρασίας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου – «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09