search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 13:13
MENU CLOSE

Όλγα Γεροβασίλη: «Εκλογές σε ένα μήνα όπως προβλέπει το Καταστατικό»

24.02.2024 21:59
gerobasili

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την λήξη των εργασιών της τρίτης ημέρας η Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ομιλία της με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, έθεσε θέμα καταστατικού ουσιαστικά, το οποίο αφορά το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας.

«Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος έκανε μια παράλειψη ή δεν θυμήθηκε κάτι. Υπάρχει το καταστατικό». Η ίδια είπε ότι κατέθεσε την πρότασή της δηλαδή κάλπες και διαδικασία ενός μήνα όπως προβλέπει το καταστατικό, εξηγώντας ότι το καταστατικό δεν μπορεί να αλλάξει αυτή τη στιγμή εφόσον το Συνέδριο δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα (δεν είναι Καταστατικό Συνέδριο).

Στο ερώτημα για το αν τελικά δεν ψηφιστεί η πρόταση για εκλογές, είπε πως «το Συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα, μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει».

Απαντώντας περαιτέρω σε σχέση με την συλλογή υπογραφών για την αναβολή της εκλογής σημείωσε πως οι υπογραφές είναι δικαίωμα των μελών. Στο ερώτημα τι απαντά στην πρόταση Παππά ότι θα πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη απάντησε «Έχω θέση, πάντα είχα και διεκδικώ την θέση που θέλω».

Και πρόσθεσε πως «αν δεν ανακοπεί η πορεία πτώσης όλοι θα έχουμε ευθύνη και εγώ ανέλαβα τη δική μου ευθύνη αντιδρώντας».

Τέλος, ερωτηθείσα αν θα παραμείνει στο κόμμα σε περίπτωση που χάσει, απάντησε πως «δεν θεώρησα ότι πρέπει να απαντήσω για τα αυτονόητα».

Διαβάστε επίσης:

Σπίρτζης: «Οι εκλογές για πρόεδρο και ΚΕ θα γίνουν όπως προβλέπει το Καταστατικό αλλιώς θα γίνει Κούγκι»

Γιώργος Τσίπρας: Λάθος του Αλέξη η δήλωση, λάθος Κασσελάκη που πηγαίνει σε εκλογές

Σωκράτης Φάμελλος: «Η πρόταση για εκλογή προέδρου δεν δίνει διέξοδο, θα μας πάει πολλά βήματα πίσω»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 13:13