search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:07
MENU CLOSE

Σάμος: Απολογούνται τα μέλη της οργάνωσης που κατασκεύαζε όπλα με 3D printer

24.02.2024 11:39
olpa samos 65- new

Απολογούνται σήμερα (24/02) οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες, που κατασκεύαζαν όπλα με την χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή 3D printer, τα οποία ήθελαν να διακινήσουν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ενώ παράλληλα κατηγορούνται και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην Σάμο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου, ο οποίος είχε μπει στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ από τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω της επικοινωνίας που είχε με έναν άνδρα, ο οποίος κατασκεύαζε τέτοια όπλα σε χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο άνδρας αυτός, είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί στη χώρα του, γι’ αυτή του την δράση. Φέρεται, δε, να διέδιδε μέσω διαδικτύου πόσο εύκολο είναι να φτιάξει κανείς εύχρηστο όπλο μέσω 3D printer.

Στην ΕΥΠ χτύπησε «καμπανάκι» για τους λόγους που ο φοιτητής βρίσκεται σε επικοινωνία με τον συγκεκριμένο άνδρα και γιατί θέλει να κατασκευάσει τέτοιου είδους όπλα. Μια τέτοιου είδους υπόθεση θα μπορούσε να συνδέεται ενδεχομένως με το οργανωμένο έγκλημα ή ακόμα και με την τρομοκρατία.

Με την χρήση των συστημάτων παρακολούθησης, από την ΕΥΠ αντιλήφθηκαν ότι ο 20χρονος φοιτητής είχε παραγγείλει έναν 3D printer από την Γερμανία και υποψιάστηκαν ότι ο νεαρός ήταν έτοιμος να ξεκινήσει την κατασκευή όπλων. Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο φοιτητής φέρεται να συνέχισε να συνομιλεί με τον συγκεκριμένο άνδρα από την χώρα εκτός ΕΕ, και να του ζητούσε να του στείλει και εξαρτήματα για τα όπλα.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 20χρονος είχε καταφέρει να κατασκευάσει δύο πιστόλια -ένα glock και ένα mac- ενώ αναζητούσε πιθανούς αγοραστές, στους οποίους θα τα πωλούσε, έναντι 350 ευρώ το καθένα. Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 20χρονος είχε αρχίσει να κατασκευάζει και πιο βαριά όπλα, ημιαυτόματα τύπου UZI , τα οποία σκόπευε να πουλήσει έναντι 850 ευρώ έκαστο, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Το «καμπανάκι» έγινε… συναγερμός κι έτσι, η ΕΥΠ ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει στην άμεση σύλληψη του 20χρονου, καθώς τα όπλα που φέρεται να κατασκεύαζε θα ήταν εύχρηστα, εάν τοποθετούνταν σε αυτά όλα τα προβλεπόμενα εξαρτήματα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Στον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό το μνημόσυνο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών

Ορεινή Κορινθία: «Είμαστε μία γροθιά», δηλώνει η μητέρα των «παλαιοχριστιανών» (Video)

Καιρός: Παραμένει υψηλή η θερμοκρασία, τοπικές βροχές στη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:07