search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:23
MENU CLOSE

Γιώργος Τσίπρας: Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή και κανείς δεν είναι υπό προθεσμία (video)

26.02.2024 14:25
giorgos_tsipras_new

Την εκτίμηση ότι δεν ήταν καλή εικόνα που εξέπεμπε για τον ΣΥΡΙΖΑ το Συνέδριο, αλλά με την απόφαση που ελήφθη, να μην γίνουνε εσωκομματικές κάλπες, το κόμμα έχει μπροστά του να διορθώσει αυτή την εικόνα, έκανε ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (26/2)στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σημείωσε πάντως πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν τελεί υπό Επιτροπεία και πως το Εκτελεστικό Γραφείο που αποφασίστηκε να ανασυγκροτηθεί δεν είναι επιτροπεία, είναι πρόβλεψη του καταστατικού. Είπε δε πως προφανώς πρέπει να είναι και η κ. Γεροβασίλη σε αυτό το όργανο και να εκπροσωπούνται όλες οι πλευρές.

Ειδικότερα, για το Εκτελεστικό Γραφείο είπε πως «ούτε κατά διάνοια» δεν είναι επιτροπεία στον Κασσελάκη, «εκτός κι αν το Καταστατικό που ψηφίσαμε το 2022 προβλέπει επιτροπεία του προέδρου. Δεν είναι έτσι». «Η Πολιτική Γραμματεία είναι πιο μεγάλο όργανο είναι εκτελεστικό όργανο της Κεντρικής Επιτροπής, συνεδριάζει όχι τόσο τακτικά». Το Εκτελεστικό Γραφείο είπε, θα έχει λειτουργία «σίγουρα βδομαδιάτικη και πιο συχνή».

Ως προς το τελευταίο τετραήμερο, ανέφερε, πως «η εικόνα του συνεδρίου δεν ήταν καλή, μπορούσε να έχει πάει διαφορετικά το συνέδριο». Προηγήθηκαν εξελίξεις από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, υπενθύμισε, και «τα πράγματα πήγαν όπως πήγανε, υπήρχε αρκετή ένταση σε αρκετές στιγμές που δεν έπρεπε να υπάρξει, υπήρχαν και γιουχαϊσματα που ακόμη περισσότερο δεν έπρεπε να υπάρξουν». Εν τέλει «βρέθηκε μια λύση που έκφρασε τη μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων, δηλαδή να μην πάμε σε μια κατάσταση εσωστρέφειας». Υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του 100 μέρες για τις εκλογές και δεν μπορεί να αναλώσει τις 50 από αυτές σε εσωστρέφεια.

Στο ερώτημα αν βγαίνει κερδισμένος ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Η απόφαση επιβεβαιώνει ότι αυτός είναι ο πρόεδρος και πάμε για τις επόμενες εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών».

Από την άλλη, στο ερώτημα αν αυτό σημαίνει λευκή επιταγή, απάντησε: «Λευκή επιταγή δεν έχει κανένας, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε λευκή επιταγή». Διευκρίνισε ότι η θητεία του προέδρου είναι τριετής, και κατέληξε πως «από τη μια πλευρά δεν υπάρχει λευκή επιταγή και από την άλλη κανείς δεν είναι υπό προθεσμία».

«Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να είναι παρών στο συνέδριο»

«Ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι τώρα δεν είχε μιλήσει καθόλου, κράτησε μια ουδέτερη στάση και αυτό ήταν το λογικό, τώρα είχαμε συνέδριο και ήταν λογικό. Όχι απλά έχει δικαίωμα αλλά κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι και παρών στο συνέδριο, να πει τη γνώμη του. Δεν είναι ούτε καμένο ούτε εξαντλημένο το κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ευρύτερα για την Δημοκρατική Παράταξη».

«Κατά τη γνώμη μου», είπε «κακώς τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης, από τον ίδιο τον Κασσελάκη στο πρόσωπό του, στην Πολιτική Γραμματεία της περασμένης Τρίτης, και κακώς ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ορθά έπραξε και πήγαμε σε όλη αυτή την ιστορία». «Μας έβαλε σε μία περιπέτεια» και όλο το Συνέδριο «και δεν βοήθησε πάρα πολύ».

«Το νόημα της απόφασης είναι να πάμε καλά στις ευρωεκλογές» είπε και πρόσθεσε: «Ήταν ένα συνέδριο που εν μέρει μας τραυμάτισε, αυτό δεν μας κάνει καλό, τώρα έχουμε τρεις μήνες μπροστά μας να διορθώσουμε την εικόνα αυτή».

«Οι αποφάσεις του Συνεδρίου εφαρμόζονται»

Στο ερώτημα αν το Εκτελεστικό Γραφείο θα το φτιάξει πράγματι ο κ. Κασσελάκης απάντησε πως «είναι απόφαση του Συνεδρίου, οι αποφάσεις του Συνεδρίου εφαρμόζονται, δεν υπάρχει τίποτε άλλο σ’ αυτό», αφήνοντας να εννοηθεί πως ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στην συγκρότησή του.

Στο ερώτημα αν στο νέο όργανο θα πρέπει να είναι και η κ. Γεροβασίλη, είπε πως προφανώς και πρέπει αλλά αυτό είναι θέμα αποφάσεων και προφανώς πρέπει να εκπροσωπηθούν όλες οι πλευρές.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Νίκος Παππάς καθάρισε τον Τσίπρα σαν αυγό και τώρα έχει τον Κασσελάκη υπό έλεγχο»

ΚΥΣΕΑ: «Ύδρα», Ουκρανία και μεταναστευτικό στην ατζέντα

Στέφανος Κασσελάκης σε ΕΦΣΥΝ: Το Συνέδριο έδωσε σαφή εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Είμαστε αριστεροί και είμαστε αληθινοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:22