search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:12
MENU CLOSE

Ο Μπέος με θρασυδειλία ζητά τα ρέστα από τον Τετέι: Πουλά ως ρατσιστικό αυτό που είπα – «Να ζητήσει συγγνώμη!»

26.02.2024 16:54
MPEOS
Eurokinissi

Τα…ρέστα φαίνεται να ζητά ο Αχχιλέας Μπέος από τον ποδοσφαιριστή Ανδρέα Τετέι για τον χαρακτηρισμό «μαϊμού» που του απέδωσε ο ίδιος κατά την διάρκεια αγώνα. Με τη φράση «δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα», δικαιολογήθηκε ο δήμαρχος Βόλου στην απολογία του στην πειθαρχική επιτροπή της Super League, για ρατσιστική επίθεση προς τον Αντρέα Τετέι. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους μάλιστα ο ποδοσφαιριστής πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Τι απαντά ο δικηγόρος της Κηφισιάς.

«Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά»

«Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα. «Ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε» είπε και πρόσθεσε ο Αχιλλέας Μπέος πως η λέξη «μαϊμού» ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και πήγε προς τον διαιτητή. Να μου πείτε από που προκύπτει ότι είναι ρατσιστικό; Φέρτε επιστήμονες γλωσσολόγους. Μερικά δημοσιογραφικά σκουπίδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και με γνωστές πρακτικές το χρησιμοποίησαν. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά. Δεν λέω ότι δεν είπα τη λέξη μαϊμού. Προσπάθησε να κοροϊδέψει τον διαιτητή» επέμεινε ο δήμαρχος Βόλου.

«Να ζητήσει συγγνώμη ο κύριος Τετέι!»

«Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο κύριος Τετέι! Πρόσφατα ο αρχηγός της Εθνικής, ο Μπακασέτας ζήτησε δημόσια συγγνώμη, λέγοντας ότι σε έναν αγώνα υπάρχει ένταση. Ο Τετέι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, υποτιμά την αξιοπιστία του. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το πουλήσουν ως ρατσιστικό στην κοινή γνώμη» υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Βόλου.

Ο Ανδρέας Τεττέι της Κηφισιάς που ήταν επίσης στην εκδίκαση της υπόθεσης για την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από τον ιδιοκτήτη του Βόλου, τόνισε πως άκουσε κάποιον από τον αντίπαλο πάγκο να λέει την λέξη μαϊμού και ενημέρωσε τον διαιτητή, που του είπε πως δεν είδε τίποτα.

Τα…ρέστα φαίνεται να ζητά ο Αχχιλέας Μπέος από τον ποδοσφαιριστή Ανδρέα Τετέι για τον χαρακτηρισμό «μαϊμού» που του απέδωσε ο ίδιος

«Δεν νιώθω μαϊμού, νιώθω άνθρωπος»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ανδρέας Τεττέι: «Έπεσα κάτω από ένα πεντακάθαρο φάουλ που μου έκανε φάουλ ο αντίπαλος μου. Άκουσα από τον πάγκο κάποιον να λέει μόνος του έπεσε η μαϊμού και το είπα στον διαιτητή. Δεν ήξεραν ποιος είναι, καθώς δεν τον είδα. Ζήτησα από τον διαιτητή να κάνει κάτι αλλά μου είπε πως δεν άκουσε κάτι, ούτε αυτός, ούτε ο τέταρτος. Δεν νιώθω μαϊμού, νιώθω άνθρωπος. Πρώτη φορά ακούω να μου λένε κάτι τέτοιο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Αχχιλέας Μπέος:

«Θέλω να μπείτε στην ουσία. Πρέπει να ξέρετε με τι άνθρωπο μιλάτε. Δεν θα μακρηγορήσω. Ως μετανάστης στις ΗΠΑ συνεργάστηκα με κάθε είδους εθνικότητα και χρώματα. Το 2011 βίωσα τη μεγαλύτερη αδικία που έχει υποστεί άνθρωπος. Λόγω μνημονίων πολιτικοί απατεώνες χρησιμοποίησαν επίορκους φυλακές και μπήκα φυλακή. Για να μπερδέψουν τον κόσμο. Η συνέχεια γνωστή, αθωώθηκα πανηγυρικά.

Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα. “Ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε”. Ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και πήγε προς τον διαιτητή. Να μου πείτε από που προκύπτει ότι είναι ρατσιστικό; Φέρτε επιστήμονες γλωσσολόγους. Μερικά δημοσιογραφικά σκουπίδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και με γνωστές πρακτικές το χρησιμοποίησαν. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά. Δεν λέω ότι δεν είπα τη λέξη μαϊμού. Προσπάθησε να κοροϊδέψει τον διαιτητή.

Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο κύριος Τετέι! Πρόσφατα ο αρχηγός της Εθνικής, ο Μπακασέτας ζήτησε δημόσια συγγνώμη, λέγοντας ότι σε έναν αγώνα υπάρχει ένταση. Ο Τετέι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, υποτιμά την αξιοπιστία του. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το πουλήσουν ως ρατσιστικό στην κοινή γνώμη. Δεν εξυπηρετούν τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, το αντίθετο κάνουν αυτές οι πρακτικές. Στιγμάτισαν έναν επιχειρηματία, πρόεδρο και Δήμαρχο. Εμείς οι απλοί πολίτες έχουμε εναποθέσει την τελευταία μας ελπίδα σε εσάς και τους δικαστικούς λειτουργούς. Δεν θα πάω στα νομικά θέματα. Στην πρόσφατη απολογία μου πριν μια εβδομάδα, για το φύλλο αγώνα είπα ότι όντως τα είπε. Δεν είμαι ρατσιστής, δεν απευθύνθηκα στον Τετέι!

Δεν είχαμε τη μεζούρα να μετρήσουμε σε τι απόσταση ήταν ο διαιτητής. Ήταν περίπου στα 10 μέτρα. Δεν είναι στην ίδια ευθεία. Σε μια ένταση στιγμής είναι δύσκολο να ξέρεις λεπτομέρειες. Δεν είναι 20 μέτρα, πολύ κοντινή. Όπως σηκώνομαι. Στα πέντε μου παιδιά, δεν γύρισα καν να κοιτάξω τον Τετέι. Απευθύνθηκα στον διαιτητή».

Tι απαντά ο δικηγόρος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας, απάντησε:

«Ένιωσα έκπληξη που ζητήθηκε από τον Τετέι να ζητήσει συγγνώμη. Και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Αν κρίνεται ότι δεν είναι ρατσιστική και δεν έχει σημασία που αναφέρεσαι, το αφήνω στην κρίση σας. Του είπα δεν χρειάστηκε να έρθει. Υπάρχει το βίντεο, αρκεί αυτό, το μυαλό μας, τα αυτιά μας και η επόμενη μέρα που με τη δική σας απόφαση θα κρίνεται αν το “μαϊμού” είναι ρατσιστικό. Έχουμε υποχρέωση να μη ζητήσουμε συγνώμη και να απαιτούμε συγνώμη. Να εφαρμοστεί το άρθρο 18 σε όλες τους τις διατάξεις».

Από την πλευρά της η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Κατερίνα Βλαχάβα, συμπλήρωσε:

«Η λέξη μαϊμού δεν είναι ρατσιστική από μόνη της. Θα πρέπει καθημερινά να ασκούνται διώξεις από τις ΠΑΕ. Οι πολίτες αυτές της χώρας μας έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στη δικαιοσύνη, έχει γίνει της μόδας κάποιες λέξεις να απαγορεύονται. Θα απαγορεύονται οι λέξεις χοντρός, κοντός, μαϊμού. Κινδυνεύουμε να ποινικοποιούμε γνώμες και όχι πράξεις. Καλούμε η χρήση του αντιρατσιστικού νόμου να γίνεται ελεγχόμενα. Ζητούμε την απαλλαγή του κυρίου Μπέου».

Διαβάστε επίσης:

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: 9 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο καθεστώς – Άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις απασχόλησης

Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο 27χρονος που κατηγορείται ότι διέκοψε βίαια την εγκυμοσύνη της συντρόφου του

Απεργία της ΑΔΕΔΥ: «Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Χωρίς ταξί, πλοία και αεροπλάνα (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34