search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:33
MENU CLOSE

Η μάχη του κέντρου: «Δώρο» θεωρούν στο Μαξίμου τα συνεχή «όχι» του Ανδρουλάκη 

27.02.2024 06:30
androulakis new

Η άγαρμπη στροφή του ΠΑΣΟΚ προς τα αριστερά φέρνει χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι πλέον μόνο η ΝΔ απευθύνεται στους ψηφοφόρους του κέντρου. 

Η τελευταία απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια έφερε μεγάλη ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο είδε τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για τρίτη (και μισή) φορά. 

Πέρα από την άρνηση για τα ΑΕΙ, η πρώτη ήταν με την επιστολική ψήφο, η δεύτερη με τους ποινικούς κώδικες και η… μισή αφορά στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Για το οποίο το ΠΑΣΟΚ ήταν μεν υπέρ επίσημα, αλλά το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής του ομάδας δεν υπερψήφισε, άρα δεν καταγράφηκε στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις με καθαρό τρόπο. Όπως επισημαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη με βάση τις δημοσκοπήσεις η συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία βρίσκει απήχηση όχι μόνο στους  ψηφοφόρους της δεξιάς αλλά και σε ένα κομμάτι της κεντροαριστεράς. 

Γι’ αυτό όπως επισημαίνουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο να χάσει έχει από αυτή την στάση καθώς στέλνει τους κεντρώους ψηφοφόρους προς την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Επισημαίνουν δε, ότι με την όλη στάση ο Νίκος Ανδρουλάκης διευκολύνει -αντί να δυσχεραίνει – την στρατηγική που έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός κάνοντας άνοιγμα προς το κέντρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον κ. Ανδρουλάκη ότι  «επέλεξε αντί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο και να μιλήσει με όρους 2024 και όρους παρόντος και μέλλοντος, να επιστρέψει στο παρελθόν και να μιλήσει ως γραμματέας φοιτητικής παράταξης της δεκαετίας του ΄80». Ακόμα, πως επικαλείται ως αιτιάσεις καταψήφισης τρία πράγματα που το νομοσχέδιο τα έχει ήδη προβλέψει και τα έχει ήδη λύσει και αυτό σημαίνει ότι απλά βρίσκει προφάσεις.

Να σημειώσουμε πάντως ότι η στροφή του ΠΑΣΟΚ προς τα αριστερά έχει να κάνει με την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γνωστοί επικοινωνιολόγοι οι οποίοι συνομιλούν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον έχουν πείσει ότι τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα ενότητας είναι η καλύτερη στιγμή για να τον αποψιλώσει παίρνοντάς του ψηφοφόρους. 

Ακόμα τον έχουν πείσει ότι η διείσδυση του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της κεντροδεξιάς είναι περιορισμένη γιατί η ΝΔ ως κόμμα εξουσίας δίνει πολύ περισσότερες προοπτικές στους πολίτες που κινούνται σε αυτό τον χώρο. 

Διαβάστε επίσης:

Χαρίτσης για Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την κριτική την οποία ασκήσαμε εγκαίρως»

Βρυξέλλες: Τι προτείνουν για τους αγρότες εννέα υπουργοί Γεωργίας του ΕΛΚ – Κοινή ανακοίνωση

Αγρότες: Αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ πριν από τις ευρωεκλογές – Οι αποφάσεις των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και οι προτάσεις της Ελλάδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:29