search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:36
MENU CLOSE

«Μαρία Αντουανέτα» ο CEO της Kellogg’s: Πρότεινε στους φτωχούς να τρώνε… δημητριακά για δείπνο

27.02.2024 22:01
dimitriaka ceo 987- new

Ρεσιτάλ αναλγησίας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Kellogg’s, τον πολυεκατομμυριούχο Γκάρι Πίλνικ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε στις φτωχές οικογένειες αντί για κανονικό φαγητό που είναι τα τελευταία χρόνια όλο και πιο ακριβό, να τρώνε δημητριακά.

Ο Ceo της εταιρείας δημητριακών έκανε αυτή τη πρόταση προ ημερών σε εκπομπή του CNBC, σύμφωνα με τον Guardian.

Εξήγησε, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις υψηλές τιμές των τροφίμων, ότι τα δημητριακά πάντα ήταν προσιτά και «τείνουν να είναι ένας εξαιρετικός ‘προορισμός’ όταν οι καταναλωτές βρίσκονται υπό πίεση». Ένα μπολ δημητριακά, γάλα και ένα φρούτο κάνουν λιγότερο από ένα δολάριο, επισήμανε.

«Αν σκεφτείτε το κόστος των δημητριακών για μια οικογένεια σε σχέση με το τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, είναι πολύ πιο προσιτό», είπε ακόμη.

Παρόλο που ο οικοδεσπότης της εκπομπής εξέφρασε την πιθανότητα οι καταναλωτές να παρεξηγήσουν αυτές τις παρατηρήσεις, ο Πίλνικ επέμεινε ότι «στην πραγματικότητα ακούγονται μια χαρά».

«Τα δημητριακά για δείπνο είναι κάτι που μάλλον είναι περισσότερο στη μόδα τώρα. Περιμένουμε να συνεχιστεί αυτό καθώς οι καταναλωτές βρίσκονται υπό πίεση», πρόσθεσε. Παρέθεσε μάλιστα και στοιχεία που δείχνουν ότι 25% της κατανάλωσης των προϊόντων είναι πλέον εκτός πρωινού – άρα υπάρχει κόσμος που τρώει δημητριακά όλες τις ώρες της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, ο Πίλνικ έχει ετήσιο μισθό 1 εκατ. δολάρια και επιπλέον άλλα 4 εκατ. σε «κίνητρα απόδοσης». Είναι στην εταιρεία από το 2000 και έγινε διευθύνων σύμβουλος πέρυσι τον Οκτώβριο.

Σάλος στα social media

Ωστόσο, τα λεγόμενά του δεν πέρασαν απαρατήρητα. Τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν με σχόλια που έλεγαν -κάποια από αυτά με καθόλου κομψό τρόπο- ότι ο Πίλνικ είναι εκτός πραγματικότητας.

Σε πολλούς θύμισε τη φράση «ας φάνε παντεσπάνι» που αποδίδεται στη Μαρία Αντουανέτα. «Όλοι ξέρουμε πώς πήγε αυτό», σχολίασαν.

«Τρώει σε πεντάστερα εστιατόρια κάθε βράδυ και, όταν δεν είναι εκεί, του μαγειρεύει ο προσωπικός του σεφ. Αηδιαστικό», σχολίασε χρήστης.

«Εντάξει να φας δημητριακά το βράδυ για τη λιγούρα. Αλλά να λες ‘φάτε δημητριακά αντί για φαγητό’ είναι εκτός πραγματικότητας, παράλογο και σκληρό», έγραψε μια χρήστρια.

Τα δημητριακά αντί για το φαγητό δεν είναι διατροφή. Τα επιλέγεις λόγω του χαμηλού εισοδήματος αντί για το τίποτα, παρατηρεί στο X άλλος χρήστης.

Χρήστης του TikTok ρωτούσε: «Πιστεύετε ότι ταΐζει τα παιδιά του δημητριακά για βραδινό;» Άλλοι επισήμαναν πως τα δημητριακά δεν είναι και τόσο φθηνά, ενώ αμφισβήτησαν πόσο υγιεινό είναι να τα τρώει κανένας με δεδομένο ότι πολλές μάρκες περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Όπως σημειώνει ο Guardian, η Kellogg’s διαφημίζει τα «δημητριακά για δείπνο» από το 2022, χρονιά κατά την οποία οι τιμές των τροφίμων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά σχεδόν 10%, το μεγαλύτερο ποσοστό εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Όσο για τα «προσιτά» δημητριακά, αυτά αυξήθηκαν κατά 28% την τελευταία τετραετία.

Διαβάστε επίσης:

Έσπασε και το φράγμα των 57.000 δολ. το bitcoin

Ρωσικά ΜΜΕ: Συνελήφθη δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι για «παραβίαση της δημόσιας τάξης»

Απελπισία στη Γάζα: Συγκλονιστικές εικόνες Παλαιστίνιων να πέφτουν στη θάλασσα για να ανακτήσουν ρίψεις βοήθειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:32