search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:09
MENU CLOSE

Έγκλημα στα Τέμπη: Έσπασε το φράγμα του ενός εκατ. υπογραφών το ψήφισμα Καρυστιανού για απόδοση δικαιοσύνης

28.02.2024 19:17
karystianou-tempi-1

Το τεράστιο κύμα συμπαράστασης που εκφράζεται από την ελληνική κοινωνία στην προσπάθεια των συγγενών θυμάτων των Τεμπών, έχει θορυβήσει τους πάντες. Μάλιστα η πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού για απόδοση δικαιοσύνης έσπασε ήδη το φράγμα του ενός εκατομμυρίου υπογραφών.

Πλέον έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.000.000 υπογραφές και φαίνεται ότι ο επόμενος στόχος του 1.500.000 εκατομμυρίου θα επιτευχθεί σύντομα.

Οι καταγγελίες των συγγενών θυμάτων, που μιλούν για απαράδεκτη καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης έως προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών, έχουν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη. Ειδικά μετά την άρον άρον ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, εν μέσω κατηγοριών από σύσσωμη την αντιπολίτευση για συγκάλυψη ευθυνών, το αίσθημα της κοροϊδίας, όπως λένε και οι ίδιοι οι συγγενείς, είναι ακόμα πιο έντονο.  

Μάλιστα παραινέσεις ακόμα και επιπλήξεις, όπως αυτές που ακούστηκαν από τον μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμο, ότι κακώς μιλούν και θα έπρεπε να σιωπούν (!!!) οι συγγενείς των θυμάτων έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη οργή.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα: «Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι».

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Σκοπός της ζωής μου να αποδοθούν οι ευθύνες – Δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα ασφαλείας» λέει ο πατέρας της 20χρονης Μάρθης

Τέμπη: Συγκλονιστικές εξομολογήσεις επιζήσασας και συγγενών – «Άκουγα ανθρώπους να ουρλιάζουν και μετά τις φωνές τους να αργοσβήνουνε» (videos)

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις – Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:09