search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:06
MENU CLOSE

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: DNA και αποτύπωμα του στρατιωτικού στον φάκελο – βόμβα «ξεκλείδωσε» τις έρευνες

28.02.2024 21:45
astynomia new

Τους ρόλους που είχαν οι 10 συλληφθέντες για την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει η Αντιτρομοκρατική για να συμπληρώσει το παζλ της οργάνωσης. Σε αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σκάι, ξεχωριστό ρόλο φέρεται να είχε ένας έγκλειστος 36χρονος και 2 στρατιωτικοί.

Εν τω μεταξύ, έξι βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πέντε πλημμεληματικού βαθμού, που αφορούν δράση τρομοκρατικής οργάνωσης, αποδίδει η Εισαγγελία σε βάρος των 10 συλληφθέντων

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης στελέχη της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν ταυτόχρονες έρευνες σε Νέα Σμύρνη, Ψυχικό, Πανόρμου και Παλλήνη.

Τι οδήγησε στα ίχνη των συλληφθέντων

Κομβικό σημείο στην αποκάλυψη της δράσης των μελών της οργάνωσης ήταν ο εντοπισμός αποτυπώματος και γενετικού υλικού που ανήκε σε στρατιωτικό που υπηρετούσε στον στρατό ξηράς και ήταν υπό παραίτηση στον φάκελο – βόμβα που εστάλη στην πρόεδρο εφετών Θεσσαλονίκης

Ο δεύτερος στρατιωτικός που συνελήφθη, εργαζόταν ως επαγγελματίας οπλίτης στην Αεροπορική βάση της Τανάγρας. Και οι δύο εξετάζονται αν παρείχαν εκρηκτικά και τεχνογνωσία στα μέλη της οργάνωσης.

Ποιος έδινε τις εντολές για τα χτυπήματα

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, καθοδηγητής και εντολέας των επιθέσεων, εμφανίζεται ένας 36χρονος έγκλειστος των φυλακών Δομοκού.

Είχε πραγματοποιήσει 4 ληστείες σε 42 μέρες, ενώ δεν είχε επιστρέψει στις φυλακές μετά από άδεια που είχε λάβει. Ήταν το άτομο που στρατολόγησε τα μέλη της Σύμπραξης Εκδίκησης και εκείνος που έδωσε την εντολή να σταλεί στη δικαστικό ο παγιδευμένος φάκελος επειδή δεν του είχε αποδεχτεί την συγχώνευση των ποινών του.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η οργάνωση είχε τοποθετήσει βόμβα στις 25 Ιανουαρίου σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα. Στις 8 Ιουλίου του 2023 έριξαν χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού στο Χαιδάρι. Στις 24 Ιουνίου, πέταξαν από λάθος χειροβομβίδα σε σπίτι πολίτη στη Λάρισα, ενώ στοχος του ήταν η οικία του διευθυντή των φυλακών Λάρισας. Επίσης πυροδότησαν βόμβα έξω απο γραφεία κατασκευαστικής εταιρίας στην Κηφισιά.

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής εξάρθωσαν την τρομοκρατική οργάνωση, αξιοποιώντας την άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και βιντεοληπτικό υλικό.

Την ίδια ώρα, ένα ζευγάρι που είναι στα χέρια της αστυνομίας φέρεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού στην τράπεζα στα Πετράλωνα στις 25 Ιανουαρίου του 2024.

Το ζευγάρι με διαφορετικά οχήματα, ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα πήγαν στην τράπεζα, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές και στη συνέχεια έφυγαν με διαφορετικά οχήματα από διαφορετικές διαδρομές.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Το κράτος υπονομεύει ολόκληρη την κοινωνία» λέει η Καρυστιανού στο Reuters – Αιχμηρό ρεπορτάζ για την τραγωδία, «ελάχιστα έγιναν για την ασφάλεια»

ΕΛΑΣ: Τουλάχιστον 20.000 διαδηλωτές στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη – 8 συλλήψεις, 15 προσαγωγές και 2 τραυματίες αστυνομικοί

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και χημικά έξω από το τουρκικό προξενείο (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42