ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:02
MENU CLOSE

Έρχεται η κακοκαιρία Emil: Κίνδυνος για πλημύρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

29.02.2024 10:12

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας, απευθύνει μέσω ανάρτησης του στο facebook ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας, περιγράφοντας την πορεία της κακοκαιρίας «Emil».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καλημέρα! Ισχυρές καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία “EMIL” το επόμενο 48ωρο. Συγκεκριμένα, μεγάλη προσοχή για αιφνίδιες πλημμύρες πρέπει να επιδείξουν οι εξής περιοχές:

Σήμερα από τις 19:00 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 1/3: Επτάνησα, Θεσπρωτία, Ηλεία, Αχαΐα, Τρίκαλα ,Καρδίτσα, Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα), Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία.

Παρασκευή μεσημέρι μέχρι πρωί Σαββάτου 2/3: Λάρισα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κορινθία, Κυκλάδες.

Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή.

ΥΓ. 1: Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Επίσης, θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες την Πέμπτη στο Ιόνιο, και την Παρασκευή στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

ΥΓ. 2: Δεδομένου ότι η ονοματοδοσία των κακοκαιριών έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και όχι τη σύγχυση, πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων αλλάζουν όνομα οι κακοκαιρίες».

Διαβάστε επίσης:

Εξάρχεια: Μπαράζ εμπρησμών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα – Πληροφορίες και για έκρηξη (video)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 00:52
Exit mobile version