search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:03
MENU CLOSE

Καλοκαίρι και… πολικός χειμώνας σε μία μέρα: Πόλη κατέγραψε διαφορά 30 βαθμών κελσίου! (photos)

29.02.2024 12:41
hionni

«Είναι τρελό». Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε ο μετεωρολόγος Άινταν Κουρόσκι, αυτό που συνέβη στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, όπου μέσα σε ένα 24ωρο η διαφορά της θερμοκρασίας ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου!

Την Τρίτη στο Ουισκόνσιν επικρατούσε λιακάδα και τα θερμόμετρα έδειξαν 21,1 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί της Τετάρτης, επικρατούσε παγωνιά και ο υδράργυρος έπεσε στους -11,7 βαθμούς Κελσίου! Δηλαδή σε 24 ώρες ο υδράργυρος είχε διαφορά 32,8 βαθμών Κελσίου!

Ο μετεωρολόγος Άινταν Κουρόσκι, που εργάζεται στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στον σταθμό του Μιλγουόκι, έψαξε τα ιστορικά αρχεία της υπηρεσίας και διαπίστωσε ότι η πρωτεύουσα του Ουισκόνσιν, Μάντισον, κρατούσε το ρεκόρ της απότομης αλλαγής θερμοκρασίας μέσα σε ένα 24ωρο από το 1911.

Πριν από 113 χρόνια στο Μάντισον είχε καταγραφεί απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, με τα θερμόμετρα μέσα σε 24 ώρες να έχουν διαφορά 32,8 βαθμών Κελσίου.

Επίσης στο Μιλγουόκι, ο Άινταν Κουρόσκι κατέγραψε την Τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία στους 23,3 βαθμούς και την Τετάρτη -8,9 βαθμούς, δηλαδή διαφορά 32,2 βαθμών σε ένα 24ωρο.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το ιστορικό ρεκόρ του 1911 μπορεί και να έχει σπάσει, καθώς πριν από 113 χρόνια δεν καταγράφονταν στοιχεία της θερμοκρασίας ανά ώρα, όπως γίνεται σήμερα.

Το Ουισκόνσιν πέρασε φέτος έναν ασυνήθιστα ήπιο χειμώνα και γι αυτό οι επιστήμονες φοβούνται ότι το καλοκαίρι θα επικρατήσει ξηρασία, κάτι που θα ευνοήσει τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

Διαβάστε επίσης:

Αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή η εκτέλεση του serial killer Τόμας Κριτς – Εκτελέστηκε ο Ίβαν Κάντου, που δήλωνε «αθώος» μέχρι το τέλος (photos/videos)

Νιγηρία: Eπιδημία μηνιγγίτιδας «σαρώνει» τα σχολεία – Νεκροί τουλάχιστον 20 μαθητές

Σενεγάλη: Πάνω από 20 μετανάστες σε ναυάγιο – Άγνωστος αριθμός αγνοουμένων  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:02