search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:03
MENU CLOSE

Πυρκαγιά στα Χανιά: Δίωξη για κακούργημα στους δύο κτηνοτρόφους – Τη Δευτέρα η απολογία τους στον ανακριτή

02.03.2024 15:57
fotia xania – new
Photo: ΕΡΤ Χανίων

Αντιμέτωποι με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση είναι οι δύο κτηνοτρόφοι, που συνελήφθησαν από την πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη σε ορεινή τοποθεσία των Τεμενίων του δήμου Καντάνου Σελίνου.

Η εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για κακούργημα και τους παρέπεμψε σε απολογία στον ανακριτή Χανίων την προσεχή Δευτέρα, με τους ίδιους πάντως να αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται.

Στο μεταξύ, τρία ακόμη άτομα αναζητούνται ως υπαίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς που κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κατέστρεψε μεγάλη δασική έκταση.

Συνολικά ενενήντα πυροσβέστες, με τριάντα οχήματα και δύο εθελοντικές ομάδες πήραν μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς που τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χθες Παρασκευή το πρωί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά έκαψε κυρίως κουμαριές και χαμηλή βλάστηση στη θέση Στεφανόπετρα, νότια της Καντάνου, ενώ αποτέφρωσε και περί τα τρία στρέμματα εντός της έκτασης αναδασώσεων του Δασαρχείου Χανίων, στην τοποθεσία Κατσιγιαννόλακος.

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Λογοθέτης: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο για τον ηθοποιό (Photos)

Hellenic Train: Μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων μετά από πτώση δέντρου στις Αφίδνες

Κακοκαιρία: Επανέρχεται επιθετικά από Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:03