search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:58
MENU CLOSE

Διακριτικές αποστάσεις της κυβέρνησης από την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

04.03.2024 14:14
marinakis-asimakopoulou

Με ιδιαίτερα αμήχανο τρόπο προσπάθησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί με τα επίμαχα e-mail που έστειλε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, σε ψηφοφόρους του εξωτερικού, γεγονος που προκάλεσε μείζονες αντιδράσεις και μεταξύ των απόδημων Ελλήνων, αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Παύλος Μαρινάκης χρησιμοποίησε την απάντηση του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, Θανάση Μπαλέρμπα, ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο δεν έδωσε ποτέ και σε κανέναν καταλόγους ψηφοφόρων με τα e-mails τους, ως την επίσημη θέση της κυβέρνησης, παραπέμποντας διά τα περαιτέρω – δηλαδή, για τις καταγγελίες των πολιτών – στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενώ τόνισε με εμφατικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις ανεξάρτητες αρχές και το έργο τους.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να αποσυνδέσει από το θέμα αυτό το ζήτημα της επιστολικής ψήφου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης για εργαλειοποίηση και τονίζοντας ότι η επιστολική ψήφος αποτελεί μια ιστορική τομή για τη χώρα και το αδιάβλητο της διαδικασίας είναι απολύτως διασφαλισμένο. «Η σύνδεση που επιχειρείται είναι λάθος», τόνισε ο Π. Μαρινάκης, την ώρα, πάντως, που η αντιπολίτευση φέρνει το θέμα στη Βουλή, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όσον αφορά στην Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και το αν θα είναι εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο, τόνισε ότι η κ. Ασημακοπούλου είναι μια ευρωβουλευτής «που έδωσε μάχες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη χώρα και όχι για το κόμμα της», φράση που μπορεί να ερμηνευτεί ως μια πρώτη κάλυψη προς την ευρωβουλευτή.

Κατά τα λοιπά, και με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα (κάνοντας και μια αντιπαραβολή με την κ. Ασημακοπούλου), ο Π. Μαρινάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι η δήλωση αποτέλεσε μια κυνική παραδοχή από τον ευρωβουλευτή, ότι ήταν ο εμπνευστής του άρθρου που ζητούσε περικοπή κονδυλίων από τη χώρα.

«Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο, μια κυνική ομολογία, σε μια σειρά θλιβερών επεισοδίων που τα βάζουν με τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξαπέλυσε και νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και την υπόθεση Novartis, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ξεχάσουμε ποτε ότι αυτοί που μας κουνάν το δάχτυλο για το κράτος δικαίου, μιλάνε για “λάθος” για δύο μείζονα ζητήματα που σχετίζονται με το κράτος δικαίου», ενώ και για τη δήλωση Κοντονή περί «παραϋπουργείου Δικαιοσύνης» αρκέστηκε να πει ότι «τα λένε μόνοι τους».

Τέλος, για τη ζήτημα του μπαζώματος του σημείου του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε εκ νέου την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να χτίσει αφήγημα πάνω στον πόνο των ανθρώπων και ότι κανένα από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν συνηγορεί σε απόπειρα απόκρυψης, επαναλαμβάνοντας ότι τα όσα έγιναν αποτελούσαν επιχειρησιακή απόφαση και ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της.

Διαβάστε επίσης:

Emails Ασημακοπούλου: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ φέρνουν στη Βουλή το θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Είμαι προβεβλημένη ευρωβουλευτής και θέλουν να με χτυπήσουν» – Πώς εξηγεί το σάλο που έχει ξεσπάσει με τα emails

Email Ασημακοπούλου: Έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Σφοδρές αντιδράσεις τις αντιπολίτευσης και ερωτήσεις σε Ευρωκοινοβούλιο και Κομισιόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07