search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:12
MENU CLOSE

Χατζηδάκης: Σε λιγότερο από 20 ημέρες η ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού – «Οπισθοδρόμηση» το βοήθημα για το Πάσχα στους ευάλωτους

05.03.2024 15:24
xatzidakis-new

«Σε λιγότερο από 20 ημέρες θα ανακοινωθεί νέα αύξηση του κατώτατου μιθού», ανακοίνωσε σήμερα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η οικονομία πάει πολύ καλύτερα από ότι πήγαινε μέχρι το 2019. Η Ελλάδα έχει περιθώρια να πάει καλύτερα. Έχουμε όμως δρόμο μπροστά μας», ανέφερε ο κύριος Χατζηδάκης

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει περίπτωση οι πιο αδύναμοι να λάβουν βοήθημα το Πάσχα, ο υπουργός περιορίστηκε να πει ότι δεν επιθυμεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε οπισθοδρόμηση, ικανοποιώντας κάποια απαίτηση.

«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάει την Ελλάδα πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες, ο κύριος Χατζηδάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων παροχών, λέγοντας ότι η συζήτηση θα γίνει επί του πλαισίου της συζήτησης που έχει γίνει ήδη μεταξύ των αγροτών και του πρωθυπουργού.

«Έχουμε συγκεκριμένες αντοχές. Δεν μπορούμε σε κάθε συνάντηση να βγάζουμε άσσους από το μανίκι. Θα χάσουμε και τις παροχές και την όποια πρόοοδο μπορεί να φέρει νέες παροχές», τόνισε.

Σχετικά με τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρξει καμία νέα παράταση.

«Αν συνεχίσουμε με τις παρατάσεις θα υπάρξουν penalties και για τη χώρα και για αυτούς που δεν θα συνδεθούν. Εάν δεν κλείσει το έργο, θα διακοπεί μέρος της χρηματοδότησης της χώρας από τις Βρυξέλλες. Να το πάρουν τοις μετρητοίς. Μην έρθουν στο τέλος και ζητούν νέα παράταση γιατί δεν θα μπορούμε να τους δώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε να κάνουμε με μία μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Τελικός στόχος είναι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τους φορολογικούς συντελεστές», πρόσθεσε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης πήγε «στα κλεφτά» σούπερ μάρκετ και πανηγύρισε για ελάχιστες μειώσεις

ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά ΑΕΙ: 7+1 σημεία διαφωνίας με το νομοσχέδιο Πιερρακάκη – Οι θέσεις του κόμματος

ΝΔ: Αυτά είναι τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για το 15ο συνέδριο του κόμματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:11