search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:46
MENU CLOSE

Στα άκρα η Ιεραρχία για το γάμο των ομόφυλων: Εξετάζει ως και αποχή από την 25η Μαρτίου – Πικρόχολη δήλωση από Αρχιεπίσκοπο

05.03.2024 13:46
iera synodos new

Επιμένει η ηγεσία της εκκλησίας στις ακραίες αντιδράσεις για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προκαλώντας εύλογη απορία για το πού μπορεί να φτάσει προκειμένου να συντηρήσει το διχαστικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία.

Η Ιερά Σύνοδος που συνεδριάζει από το πρωί της Τρίτης εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και την ιδέα να υπάρξει αποχή του Αρχιεπισκόπου και των μητροπολιτών από τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις στην επικείμενη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Η συνεδρίαση αναμένεται να έχει και συγκρούσεις εντός της ιεραρχίας καθώς θα τεθεί στο τραπέζι και το θέμα με τις βαπτίσεις παιδιών ομόφυλων ζευγαριών. Πολλοί μητροπολίτες έχουν διαφορετική άποψη από εκείνη του κ. Ιερώνυμου, ο οποίος έχει ταχθεί εναντίον των βαπτίσεων, έως την ενηλικίωση των παιδιών αυτών.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν σας εύχομαι γάμους τέτοιου είδους»

Για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία ρωτήθηκε το πρωί της Τρίτης (5/3), προσερχόμενος για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα, η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλη αυτή την γκάμα των θεμάτων προσεχώς», απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τη στάση της Εκκλησίας αναφορικά με τον νόμο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και τις βαφτίσεις.

«Νέοι είστε όλοι, να κάνετε βαπτίσεις», είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

«Γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι», πρόσθεσε.

Ο αρχιεπίσκοπος για περαιτέρω λεπτομέρειες παρέπεμψε στις αποφάσεις της Συνόδου.

Διαβάστε επίσης:

Ερμού: Προφυλακιστέος ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι

Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Έδωσα άνιση μάχη κατά της παχυσαρκίας – Ήμουν πάνω από 100 κιλά» (video)

Ιδιωτικά ΑΕΙ: 24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ στις 8 Μαρτίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:46