search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:26
MENU CLOSE

Πάτρα : Τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή – Ανησυχία από ΕΟΔΥ

06.03.2024 15:39
patra nosokpomeio

Ανησυχία στις υγειονομικές αρχές προκαλεί το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή του Πανεπιστήμιου Πατρών, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γιάννη Καρβέλη, ενδεχομένως αύριο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, προκειμένου να εξακριβώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τους τελευταίους μήνες έχουν εμφανιστεί αυτά τα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου είχε διαγνωσθεί με μηνιγγίτιδα μια 20χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ στα μέσα Ιανουαρίου ένας 18χρονος φοιτητής είχε διαγνωσθεί και αυτός με μηνιγγίτιδα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας: «Έχω επικοινωνήσει από νωρίς σήμερα με το πρωί με τον ΕΟΔΥ και ενδεχομένως να έλθει αύριο ένα κλιμάκιο, προκειμένου να αποφασιστεί ποιες ακριβώς οδηγίες θα δοθούν προς το Πανεπιστήμιο για το τι πρέπει να γίνει».

Ο φοιτητής σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Πάτρας μαζί με άλλες σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου ο κ. Καρβέλης δήλωσε: «το πρωτόκολλο προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα και ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες».

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο για τον προσωπικό Ιατρό: Οικονομικά κίνητρα 30.000 ευρώ για τους νέους παθολόγους και γενικούς γιατρούς

Νέα μέθοδος: Η πρώτη Ελληνίδα έγκυος μετά από μεταμόσχευση κρυοσυντηρημένου ωοθηκικού ιστού

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη στις γυναίκες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:23