search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:08
MENU CLOSE

Τσικνοπέμπτη: Τσουχτερή η τιμή στο παϊδάκι… φωτιά πήραν οι ανατιμήσεις στα κρέατα

06.03.2024 06:09
tsiknopempti 876- new

Πανάκριβο θα βγει το τσίκνισμα στους Έλληνες καταναλωτές φέτος … καταγράφεται  ως η πιο απλησίαστη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων ετών.

Άλλωστε, μόνο την τελευταία τριετία τα κρέατα ανέβηκαν κατά 30% ταλανίζοντας τις τσέπες των νοικοκυριών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αποδεικνύουν  ότι  το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης θα κοστίσει πιο ακριβά, αφού οι τιμές έχον πάρει την ανιούσα. Μόνο το ένα κιλό αρνί και το κατσίκι στοιχίζουν περίπου 14 ευρώ το κιλό, ενώ το κοτόπουλο στοιχίζει περίπου 5 ευρώ, το δε χοιρινό φτάνει τα 10 ευρώ ανάλογα και με το κομμάτι.

Μάλιστα, και ο κατάλογος τιμών καταναλωτή της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στο δελτίο της Δευτέρας 4.4.2024, επισημαίνει ότι οι τιμές του κρέατος την φετινή Τσικνοπέμπτη μοιάζουν απλησίαστες για πολλές ελληνικές οικογένειες, εκ των πραγμάτων περιορίζοντας την κατανάλωση.

Χαρακτηριστικά, ένα από τα πιο προσιτά κρέατα για το «μενού» της Τσικνοπέμπτης, όπως το χοιρινό, πωλείται 6,98 ευρώ οι μπριζόλες εισαγωγής και 7,98 ευρώ τα σουβλάκια λαιμού.

Όσον αφορά στο μοσχάρι, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν για τον κιμά εισαγωγής 7,98 ευρώ το κιλό, ενώ για τα έτοιμα μπιφτέκια μόσχου 8,98 ευρώ το κιλό.
Ακόμα πιο ακριβά είναι τα αμνοερίφια, με το εγχώριο αρνάκι γάλακτος να τιμολογείται στα 10,98 ευρώ το κιλό το ολόκληρο, ενώ το κρέας από αρνίσιο χεράκι κοστίζει 9,98 ευρώ το κιλό.
Στα 10,98 ευρώ κοστολογείται και το ερίφιο γάλακτος το εγχώριο, ενώ το νωπό πρόβατο κοστίζει 6,98 ευρώ.

Αντίστοιχα υψηλές είναι οι τιμές φέτος και σε επίπεδο χονδρικής, όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας.

Διαβάστε επίσης:

«Καλάθι της Σαρακοστής»: Σε ισχύ από τις 13 Μαρτίου – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

ΑΑΔΕ: 380.000 αποστολές email για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές

ΔΥΠΑ: Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και διακοπές Πάσχα με voucher κοινωνικού τουρισμού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:08