ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 04:16
MENU CLOSE

Λαχταριστό κέικ κακάο με γλάσο, της Σαρακοστής

08.03.2024 06:10

Μια παραδοσιακή συνταγή για να ξεκινήσετε γλυκά την περίοδο της Σαρακοστής, τόσο νόστιμη και λαχταριστή που θα σας προκαλέσει να την φτιάξετε.

Υλικά για τη Συνταγή

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/3 φλιτζανιού κακάο σκόνη

1/3 φλιτζανιού σπορέλαιο

1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο ή λευκό ξίδι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι νερό

Για το γλάσο

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

¼ φλιτζανιού κακάο σκόνη

3 κουταλιές της σούπας νερό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε όλα τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σόδα και το κακάο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν.

2. Σε ένα δοχείο διαλύστε στο νερό, τη βανίλια και το ξύδι.

3. Ρίξτε το λάδι στο μπολ με τα στέρεα υλικά και αμέσως μετά το διάλυμα του νερού. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα, προσέχοντας να μην υπάρχουν κατακάθια αλευριού και στέρεων υλικών στον πάτο του μπολ.

4. Μεταφέρετε το μίγμα σε ταψί ή φόρμα (20Χ20 ή 22Χ22) και ψήστε το κέικ για 35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα προτού προσθέσετε το γλάσο.

5. Για το γλάσο, βάλτε τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια σε ένα μπολ και ξεκινήστε να προσθέτετε το νερό κουταλιά – κουταλιά, μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύ γλάσο που να ρέει (περίπου 3 κουταλιές της σούπας).

6. Περιχύστε αμέσως το κέικ με το γλάσο (για να μην στεγνώσει), απλώστε το να καλύψει ομοιόμορφα την επιφάνεια, κόψτε το σε κομμάτια και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο, στο φούρνο

Μπισκοτάκια τύχης

Ανατολίτικα κεμπάπ, σερβιρισμένα πάνω σε πίτα, με τζατζίκι και κολοκυθοσαλάτα

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16
Exit mobile version