search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:38
MENU CLOSE

Τέμπη: Προσβλητική και στα όρια της μικρόνοιας δήλωση Μακάριου Λαζαρίδη – “Μπαζώθηκε ο χώρος γιατί ακούγονταν φωνές”

08.03.2024 14:54
siriza-new

Σε μία απίστευτη εξήγηση-δικαιολογία, που θα ακούγονταν απολύτως γελοία και ίσως βλακώδη, εάν δεν αφορούσε σε ένα έγκλημα με 57 νεκρούς, κατέφυγε τον πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης στην προσπάθειά του να απαντήσει στις επικρίσεις για το μπάζωμα στο χώρο της τραγωδίας των Τεμπών.

Πιθανόν χωρίς να καταλαβαίνει τι ακριβώς λέει, ο κ. Λαζαρίδης ισχυρίστηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ότι το μπάζωμα της περιοχής έγινε «επειδή έπρεπε να επιχειρήσουν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια γιατί ακούγονταν ακόμη και φωνές κυρία Αναστασοπούλου για να δούμε αν υπήρχαν είτε θύματα, είτε άνθρωποι οι οποίοι έχρηζαν βοήθειας»!

Το άκουσμα των φωνών, που επικαλείται ο κ. Λαζαρίδης διατυπώνεται πρώτη φορά από χείλη κυβερνητικού βουλευτή ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα, ως εξήγηση του μπαζώματος. Τουναντίον έχει ακουστεί κατά κόρο η άποψη ότι το μπάζωμα έγινε για να απομακρυνθούν τα βαγόνια, όταν πλέον είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης επιζώντων και είχαν ανασυρθεί οι νεκροί. Άλλωστε η Πυροσβεστική δεν ανακοίνωσε ποτέ κάτι τέτοιο, ενημερώνοντας για το πώς επιχείρησε στο χώρο. Διάσωση με μπάζωμα και γερανούς να τραβούν βαγόνια πρώτη φορά αναφέρεται. Προφανώς η εκκωφαντική ασχετοσύνη επί τέτοιων θεμάτων, που φαίνεται να έχει οπ βουλευτής της ΝΔ, τον οδήγησε σε θλιβερές δικατυπώσεις.

Με αφορμή πάντως τους ισχυρισμούς Λαζαρίδη, ο ΣΥΡΙΟΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας ανατριχιαστική δήλωση γαλκάζιου βουλευτή για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Υπήρχαν, δηλαδή, έξι ημέρες μετά επιζώντες κάτω από τα βαγόνια; Υπήρχαν όντως, τόσες ημέρες μετά το δυστύχημα, θύματα που χαροπάλευαν και καλούσαν σε βοήθεια; Ή μήπως ο κύριος Λαζαρίδης φτάνει στο σημείο να διατυπώσει ένα τόσο μακάβριο ψέμα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το νέο “επεισόδιο” της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, είναι ακόμη πιο θλιβερό και πιο εξοργιστικό, απ’ όσο μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Μακάριος Λαζαρίδης και επανέλαβαν σε διαφορετικά Μέσα οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης και Άγγελος Συρίγος, το μπάζωμα της περιοχής, το οποίο “δεν είναι ακριβώς μπάζωμα”, έγινε γιατί έξι μέρες μετά ακούγονταν από τα συντρίμμια ανθρώπινες φωνές που καλούσαν σε βοήθεια!

“Γιατί συνέβη αυτό το οποίο δεν είναι μπάζωμα; Επειδή έπρεπε να επιχειρήσουν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια γιατί ακούγονταν ακόμη και φωνές κυρία Αναστασοπούλου για να δούμε αν υπήρχαν είτε θύματα, είτε άνθρωποι οι οποίοι έχρηζαν βοήθειας” είπε.

Υπήρχαν, δηλαδή, έξι ημέρες μετά επιζώντες κάτω από τα βαγόνια; Υπήρχαν όντως, τόσες ημέρες μετά το δυστύχημα, θύματα που χαροπάλευαν και καλούσαν σε βοήθεια;

Ή μήπως ο κύριος Λαζαρίδης φτάνει στο σημείο να διατυπώσει ένα τόσο μακάβριο ψέμα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;

Πόσο ακόμα να αντέξουν αυτή την κοροϊδία οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία;

Είναι αδιανόητο μέχρι πού μπορούν να φτάσουν για να συντηρήσουν το αφήγημα της μη ευθύνης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Αχ. Καραμανλή για το έγκλημα.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην χυδαιότητα. Τώρα!».

Η δήλωση του Λαζαρίδη

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Πυρά της αντιπολίτευσης για τα ιδιωτικά ΑΕΙ με βαριές κατηγορίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων και καταπάτηση του Συντάγματος

Τέμπη: Πολιτικές και ποινικές ευθύνες καταλογίζει το πόρισμα του ΚΚΕ – Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο

ΚΚΕ: Αθεράπευτος αντικομμουνιστής ο Μητσοτάκης κι ενορχηστρωτής της γελοίας επίθεσης στον Δ. Κουτσούμπα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32