search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:53
MENU CLOSE

Ιράν: Συνέλαβαν νεαρές γυναίκες επειδή χόρεψαν δημοσίως για την άφιξη του περσικού νέου έτους (Video)

09.03.2024 13:17
iran_gynaikes

Δύο νεαρές γυναίκες συνελήφθησαν στο Ιράνμετά τη δημοσίευση βίντεο, στο οποίο χορεύουν για να γιορτάσουν την άφιξη του περσικού Νέου Έτους, μετέδωσε σήμερα ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

Το βίντεο με τις δύο γυναίκες να λικνίζονται κοντά στην πλατεία Τατζρίς, μια πολυσύχναστη περιοχή στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες.

«Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης διέταξε τη σύλληψη των δύο γυναικών που παραβίασαν τους κοινωνικούς κανόνες χορεύοντας στην Τατζρίς», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Οι δύο νεαρές γυναίκες είχαν μεταμφιεστεί στον Χατζί Φιρούζ, έναν φανταστικό χαρακτήρα ντυμένο στα κόκκινα, ο οποίος ανακοινώνει, χορεύοντας και τραγουδώντας, την άφιξη του Νορούζ, του ιρανικού Νέου Έτους, το οποίο φέτος ξεκινά την 20η Μαρτίου.

Ο ισλαμικός νόμος που βρίσκεται σε ισχύ στο Ιράν απαγορεύει τον χορό μεταξύ ζευγαριών γυναικών-ανδρών ή μονάχα γυναικών δημοσίως.

Πολυάριθμα βίντεο γυναικών να χορεύουν σε δημόσιους χώρους, ιδίως στο μετρό, έχουν γίνει viral στο Ιράν τους τελευταίους μήνες, μετά το κίνημα διαμαρτυρίας που συγκλόνισε τη χώρα στα τέλη του 2022 έπειτα από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, μιας γυναίκας 22 ετών, που συνελήφθη από την αστυνομία ηθών για μη σεβασμό του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα που εφαρμόζεται στο Ιράν.

Διαβάστε επίσης:

Τζο Μπάιντεν: «Δύσκολη» η επίτευξη εκεχειρίας πριν από το Ραμαζάνι

Μονή Αββακούμ: Στην «αντεπίθεση» οι εμπλεκόμενοι μοναχοί μετά τις καταγγελίες για τα ψεύτικα θαύματα και τα ροζ βίντεο

ΗΠΑ: «Δεν βρήκαμε τα έγγραφα», απαντά η Boeing στη Γερουσία για την πόρτα του αεροπλάνου που αποκολλήθηκε εν πτήσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:53