search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:21
MENU CLOSE

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν από την Σμύρνη: «Οδηγήσαμε τον εχθρό στη θάλασσα»

10.03.2024 16:37
erdogan

Με νέες προκλητικές δηλώσεις εμφανίστηκε ο τούρκος πρόεδρος στη Σμύρνη σε προεκλογική συγκέντρωση του AKP, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 31 Μαρτίου.

Ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στον «εχθρό που οδηγήσαμε στη θάλασσα» πριν από περίπου έναν αιώνα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας για άλλη μια φορά σήμερα στη Σμύρνη, την πόλη της νίκης στον εθνικό αγώνα και την πύλη της Ανατολίας. Πλησιάζουμε στην επούλωση των πληγών της Σμύρνης, η οποία, οδηγώντας τον εχθρό στη θάλασσα, διέλυσε όχι μόνο τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι της, αλλά και τις φιλοδοξίες για προδοσία ενάντια στην ανεξαρτησία της πατρίδας. Απελευθερώθηκε από τον εχθρό πριν από έναν αιώνα, αλλά δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από τους εχθρούς για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Στην ομιλία του τόνισε πως η Σμύρνη είναι η πόλη της νίκης στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, η πόλη της έμπνευσης για την εθνική οικονομία, η πύλη της αφθονίας της Ανατολίας και το μαργαριτάρι του Αιγαίου.

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του AKP στις εκλογές: «Φιλοδοξούμε να φέρουμε αυτή την πόλη, που είναι μια από τις πιο σπάνιες γωνιές όχι μόνο της χώρας μας αλλά και του κόσμου, σε ένα επίπεδο που να ανταποκρίνεται στην αρχαία ιστορία και τις δυνατότητές της. Η Σμύρνη θα επιλέξει πολιτικό σύστημα στις 31 Μαρτίου. Ευχόμαστε η Σμύρνη να βγει νικήτρια. Γι’ αυτό, βγάλτε τόση φωνή από εδώ, ώστε να ακουστεί σε όλο το Αιγαίο».

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Νέο «σφυροκόπημα» του Ισραήλ παραμονή του Ραμαζανιού – Δεκάδες νεκροί

Ελβετία: Αγωνία για 6 σκιέρ που αγνοούνται από το Σάββατο

Κέιτ Μίντλετον: Καθιστή στην πρώτη επίσημη φωτογραφία μετά το χειρουργείο της – Το «ευχαριστώ» για την υποστήριξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:21