search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:51
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Η εξτρεμιστική δράση της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, το ομοφοβικό παραλήρημα και οι απειλές σε βουλευτές (photos)

11.03.2024 15:51
xrisi-avgi_1103_1460-820_new

Τα άγρια περιστατικά στη Θεσσαλονίκη το σαββατοκύριακο, κυρίως με την ομοφοβική επίθεση ενός όχλου εναντίον δύο ατόμων, αλλά και άλλα γεγονότα ανάλογης συμπεριφοράς έχουν προκαλέσει τεράστια ερωτήματα για το κλίμα που επικρατεί στην πόλη και όχι μόνο.

Μόλις το μεσημέρι της Δευτέρας η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου κατήγγειλε ότι το «Μέτωπο Νεολαίας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή», θυροκόλλησε στο δικηγορικό της γραφείο μία απειλητική επιστολή, επειδή στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τάχθηκε υπέρ.

Ανάλογη καταγγελία είχε κάνει προ ημερών και ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, στο γραφείο του οποίου η νεολαία της Χρυσής Αυγής είχε πράξει το ίδιο.

Το ότι παρενέβη η αστυνομία τελικά και συνελήφθησαν 21 άτομα για την προχθεσινή επίθεση στα δύο τρανς άτομα, ενώ γίνεται έρευνα για τις απειλές κατά των βουλευτών σημαίνει ότι οι αρχές κινητοποιούνται για να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα, που πλέον λαμβάνει διαστάσεις.

Αλλά το κύριο θέμα στην όλη υπόθεση είναι το πώς και το γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση.

Με σημαντικότερη τη διάσταση που αφορά στην επανεμφάνιση με τέτοια δραστηριότητα νεολαίων της Χρυσής Αυγής, που ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν. Μάλιστα παρά το ότι η Χρυσή Αυγή έχει καταστεί παράνομη, η νεολαίας της φαίνεται να διατηρεί γραφεία, υπό την ονομασία «Εθνικιστικό Στέκι ΣΑΡΙΣΑ», αλλά και… ιστοσελίδα!

Σε συνδυασμό με το ότι οι κουκουλοφόροι έδρασαν το σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη, είτε με τον προπηλακισμό που επιχείρησαν στον Στέφανο Κασσελάκη, είτε με την επίθεση σε αστυνομικό, – χωρίς κατ’ ανάγκη να σχετίζονται όλα τα περιστατικά με την ακροδεξιά – φαίνεται να προσλαμβάνει η βία ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σε ένα μεγάλο βαθμό πάντως το ομοφοβικό ξέσπασμα και η εξτρεμιστική δράση των χρυσαυγιτών φαίνεται να είναι συγκοινωνούντα δοχεία

Και το θέμα πέραν των άλλων είναι το τι κάνει και η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αλλά συνολικά η εκκλησία που έχει αναγάγει το θέμα σε μείζον ζήτημα και «αιτία πολέμου» με την Πολιτεία.  

Η Άννα Ευθυμίου

Σε δήλωσή της η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου, με αφορμή την τοιχοκόλληση επιστολής έξω από το δικηγορικό της γραφείο, από το «Μέτωπο Νεολαίας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή», σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε ότι «ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να εκφοβίσουν τόσο εμένα όσο και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως αναφέρει «την Τρίτη 5/3/2024 δέχτηκα στο e-mail μου την επισυναπτόμενη επιστολή από το Μέτωπο Νεολαίας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή σχετικά με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σήμερα το πρωί, φτάνοντας στο δικηγορικό μου γραφείο, διαπίστωσα ότι η επιστολή είχε τοιχοκολληθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας δίπλα στην επαγγελματική μου πινακίδα με το όνομά μου και τη δικηγορική μου ιδιότητα.

Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να εκφοβίσουν τόσο εμένα όσο και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Βρίσκομαι στην πολιτική για να υπηρετώ τις ιδέες και τις θέσεις μου. Θα συνεχίσω να ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα μαχόμενη με ευσυνειδησία και συνέπεια, έχοντας ως φάρο στην πολιτική μου πορεία τις αξίες και τα ιδανικά μου, με τα οποία πορεύομαι στην 20ετή διαδρομή μου στα κοινά. Είμαι σίγουρη πως αυτές οι ενέργειες εκφοβισμού και τραμπουκισμού καταδικάζονται από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και τη δημοκρατική κοινωνία της Θεσσαλονίκης».

Η επιστολή της ΧΑ

Απειλές και στον Στράτο Σιμόπουλο

Περίπου μία εβδομάδα νωρίτερα, ανάλογες απειλές δια επιστολής που θυροκολλήθηκε στο γραφείο του δέχθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος – με αφορμή και δω, τη θετική του ψήφο στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Τα φαντάσματα του παρελθόντος επιχειρούν να επιστρέψουν. Η νεολαία της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» τοιχοκόλλησε στην εξώπορτα του γραφείου μου επιστολή, με αφορμή τη θετική μου ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μεταξύ άλλων, περί αφορισμού κλπ, περιλαμβάνει και απειλές για τυχόν εμφάνισή μου σε εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτικού περιεχομένου», δήλωσε οι κ. Σιμόπουλος, διαμηνύοντας ότι «ανέκαθεν πολιτεύομαι με βάση την πίστη μου για το τι είναι σωστό ή όχι. Η πίστη δεν συνιστά ιδιότητα. Η πίστη αποτελεί μέρος της ταυτότητας του πιστού ανθρώπου και δεν αφαιρείται, αναιρείται ή ακυρώνεται με έξωθεν παρεμβάσεις. Η πίστη αφορά τη σχέση του πιστού με τη συνείδησή του. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν παιχνίδια εξουσίας. Ποιος κάνει το κουμάντο, ποιος έχει το επάνω χέρι. Αλλά αυτές οι εξουσιαστικές συμπεριφορές ουδεμία σχέση έχουν με τη χριστιανική, ορθόδοξη πίστη».

Διαβάστε επίσης:

«Κατάληψη» Ζωής Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

Ο Πέτρος Τζανετάκος είναι ο νέος Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Λοβέρδος: «Οι “Δημοκράτες” θα ξεπεράσουν το 3% στις ευρωεκλογές – Απευθυνόμαστε σε ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:51