search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:40
MENU CLOSE

Εγκαίνια στην ανακαινισμένη παιδιατρική κλινική του Γ.Ν Καστοριάς (Photo)

12.03.2024 11:22
kliniki new

Στα εγκαίνια της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν Καστοριάς παρέστη ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον Διοικητή της 3ης Υ.Πε., Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Πρόκειται για την ανακατασκευή και ολική ανακαίνιση της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της πόλης, δωρεά των αδελφών Αργύριου και Ευάγγελου Μήλιου, καθώς και της μητέρας τους Μαρίας στη μνήμη του πατέρα τους Αθανασίου Μήλιου.

Η δωρεά, ύψους 205.000€ περιλαμβάνει κτιριακές ανακατασκευές και λειτουργική βελτίωση χώρων όπως και νέες ηλεκρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται ότι ο νομός Καστοριάς πλήρωσε βαρύτατο τίμημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η εν λόγω κλινική λειτουργούσε ως κλινική για ασθενείς με Covid-19 από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο υγειονομικός «εφιάλτης» και στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αμέσως μετά τα εγκαίνια δήλωσε:

«Η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Καστοριάς διατέθηκε και λειτουργούσε αποκλειστικά ως κλινική Covid από την αρχή της πανδημίας.

Τρία χρόνια μετά λειτουργεί και πάλι πλήρως ανακαινισμένη χάρη στη δωρεά της οικογένειας Μήλιου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την οικογένεια Μηλίου εκ μέρους της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και προσφορά στο νοσοκομείο της Καστοριάς, από μία οικογένεια που έχει μεγαλώσει σε αυτήν την πόλη και συνεχίζει να στηρίζει τον τόπο που μεγάλωσε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Εμείς, ως Υπουργείο Υγείας συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία μας σε όλη τη χώρα με μεταρρυθμίσεις και κίνητρα, έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις που προκηρύσσονται άγονες».

Κατά την επίσκεψη του ο υφυπουργός ξεναγήθηκε στο νοσοκομείο και πραγματοποίησε σύσκεψη με τη διοίκηση και το προσωπικό.

Διαβάστε επίσης

Οστεοαρθρίτιδα και καφεΐνη: Βλάπτει ή ωφελεί;

Αύριο Τρίτη τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη παρουσία Γεωργιάδη και Θεμιστοκλέους

Σε ποιες χώρες καταγράφεται έξαρση ιλαράς – Πλήρη εμβολιασμό με δύο δόσεις συστήνει ο ΕΟΔΥ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:32