search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:23
MENU CLOSE

Ρυζόγαλο εξωτικό, καρύδας (νηστίσιμο)

12.03.2024 06:18
ryzogalo333

Ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο επιδόρπιο που μπορείτε να απολαύσετε σε κάθε περίσταση και είναι ιδανικό για να τελειώσετε ένα νηστίσιμο γεύμα.

Είναι λιγότερο νερουλό, με άρωμα εξωτικό (χάρη στην καρύδα) και πιο συναρπαστικό σε γεύση από το παραδοσιακό ρυζόγαλο.

Υλικά για τη Συνταγή

150 γραμμάρια ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)

1 κονσέρβα (400 ml) γάλα καρύδας, πλήρες, με όλα τα λιπαρά

250 ml γάλα αμυγδάλου

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας ή καστανή

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Για την διακόσμηση

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο ινδοκάρυδο ή φλούδες φρέσκιας καρύδας

Κομμάτια ανανά ή μάνγκο κομπόστα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά για το στόλισμα) σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και φέρτε τα σε βρασμό. Μόλις κοχλάσει το μίγμα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί το ρύζι, ανακατεύοντας κατά τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει.

2. Για την διακόσμηση του επιδορπίου, ζεστάνετε ένα μικρό τηγανάκι και φρυγανίστε την αποξηραμένη ή φρέσκια καρύδα για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην καεί. Αφαιρέστε την αμέσως από το σκεύος και αφήστε την στην άκρη.

3. Σερβίρετε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολάκια, αφού το έχετε βάλει για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει. Στολίστε με την φρυγανισμένη καρύδα και κομμάτια από κομπόστα ανανά ή μάνγκο και απολαύστε! Μπορείτε επίσης να καραμελώσετε ώριμα κομμάτια μπανάνας στο τηγανάκι, μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού καρυδέλαιο, για ακόμα πιο εξωτική γεύση και παρουσίαση.

Συμβουλή

Μπορείτε επίσης να ψήσετε το ρυζόγαλο σε γάστρα ή σε πυρέξ με καπάκι, σε φούρνο καλά προθερμασμένο στους 180° C. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέσα στο σκεύος, σκεπάστε και ψήστε για 55 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά στα μισά του χρόνου. Αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 20 λεπτά έτσι ώστε να σχηματιστεί μια τραγανή, χρυσαφένια επικάλυψη.

Διαβάστε επίσης:

Η μωβ πατατοσαλάτα, με πέστο φρέσκου κρεμμυδιού, του Αλέξανδρου Δουμά

Λαχταριστό κέικ κακάο με γλάσο, της Σαρακοστής

Πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο, στο φούρνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:18