search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 03:23
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ασκήσεις τόνωσης του ηθικού από Κασσελάκη με μηνύματα ότι το κόμμα ανακάμπτει – Η αξιοποίηση της κόντρας με τον Μητσοτάκη

13.03.2024 06:43
kasselakis new

Την εικόνα μιας πολιτικής δύναμης που ανακάμπτει θέλησε να φιλοτεχνήσει ο Στέφανος Κασσελάκης με την χθεσινή εκδήλωση στην Τεχνόπολη και το σχέδιο που παρουσίασε με τα 7 άμεσα μέτρα για την ακρίβεια και τις 5 μεταρρυθμίσεις για τη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Λίγο πριν την αυλαία της εκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές που σηκώνεται αύριο με την παρουσίαση της πρότασης για την Ευρώπη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να προβάλει – αφενός εικόνα συσπείρωσης – άλλωστε όλα τα κορυφαία στελέχη ήταν στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης – με μόνο τον ίδιο μπροστά όμως – αφετέρου εικόνα δύναμης που διεκδικεί να επιστρέψει σε τροχιά εξουσίας, με πρόγραμμα και προτάσεις διακυβέρνησης.

Ως προς το δεύτερο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί γενικώς αυτές τις μέρες -και το έκανε και στην χθεσινή εκδήλωση – την κόντρα με την κυβέρνηση για τις εταιρείες του. Αυτό που λέει εμμέσως πλην σαφώς, είναι πως το γεγονός πως ο Μητσοτάκης και ο επικοινωνιολόγος του κ. Γκρίνμπεργκ ασχολούνται μαζί του και τον καθιστούν πολιτικό αντίπαλο δείχνει ότι  ανησυχούν γιατί βλέπουν άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις παράλληλα με πτώση των κυβερνητικών ποσοστών.

«Ασχολούνται άρα με φοβούνται»

«Ο Μητσοτάκης και ο Γκρίνμπεργκ έχουν εμμονή μαζί μου, γιατί προφανώς βλέπουν τις κυλιόμενες μετρήσεις». Σύμφωνα με τον Στ. Κασσελάκη, οι μετρήσεις σε συνδυασμό με την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ «έχουν μεταδώσει ένα μήνυμα» ότι δηλαδή «έχουμε μια νέα δυναμική και είμαστε ξεκάθαρα δεύτεροι και ανεβαίνουμε – και γρήγορα».

Μπορεί στις δημοσκοπήσεις να μην έχει συντελεστεί κάποια συνταρακτική ανατροπή, φαίνεται όμως για την Κουμουνδούρου να λειτουργεί τονωτικά η εικόνα ισοπαλίας με το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη επιστροφής ύστερα από μήνες στη δεύτερη θέση (πχ δημοσκόπηση Interview). Στην Κουμουνδούρου φαίνεται να θεωρούν πως αν η μικρή ανοδική τάση συνεχιστεί τότε θα επιτρέψει να δείχνει ρεαλιστικός ο πήχης για το 17% και άνω που έθεσε ο Κασσελάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του (Λιάγκας) για τις ευρωεκλογές.

Από την άλλη είναι ένα στοιχείο που η Κουμουνδούρου προβάλει και για την ενίσχυση του ηθικού στο εσωτερικό και ιδίως στη βάση, η οποία όπως φαίνεται δεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές στις οργανώσεις μελών και τις Νομαρχιακές.

Επίσης, επιστρέφοντας στην χθεσινή εκδήλωση, στοιχεία όπως η πιο τεχνοκρατική παρουσίαση, η κοστολόγηση των μέτρων για την ακρίβεια ( στο γνωστό μοτίβο πάντως της υπερφορολόγησης των υπερκερδών εταιρειών ενέργειας, διυλιστηρίων, τραπεζών κλπ) και η πρόταση για ένα δίκαιο, βιώσιμο και σταθερό για 10 χρόνια φορολογικό σύστημα με τροποποίηση των φορολογικών συντελεστών, προβλήθηκαν ως στοιχεία τεχνοκρατικής επάρκειας και αξιοπιστίας.

Επίθεση για την οικονομία: «Πλασματική η αύξηση του ΑΕΠ»

Παράλληλα επιχείρησε να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα για την οικονομία και την πορεία της χώρας, λέγοντας πως «η Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν είναι μια κανονική χώρα» και πως η κυβέρνηση προκαλεί «πλασματική αύξηση στο ΑΕΠ της, μέσω της ενσωμάτωσης των αγοραπωλησιών κόκκινων δανείων από τα κάθε λογής ξενόφερτα funds» ενώ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη «δεν υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ».

Αντιθέτως, όπως είπε, «υπάρχει συρρίκνωση της οικονομίας μέσω της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της φορολογίας, αλλά και μέσω της εντελώς στρεβλής κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε λιγότερες από πενήντα ελληνικές επιχειρήσεις».

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε πως ο Στέφανος Κασσελάκης θύμισε τον Τσίπρα, με «ανεύθυνες υποσχέσεις και ακατάσχετη παροχολογία», ενώ πρόσθεσε ότι έταξε λεφτά από μειώσεις φόρων χωρίς καμία κοστολόγηση.

Νωρίτερα, είχε υπάρξει συνέχεια για μία ακόμη μέρα στην κόντρα για τις εταιρείες Κασσελάκη, μετά από ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ενημέρωνε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πατήσει γκάζι» και πως ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία με τα αστακοκάραβα εδώ και έναν χρόνο, από τις 10 Μαρτίου του 2023. Με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για παλινωδίες και αντιφάσεις και να επισημαίνουν ότι πριν μερικές μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε έχει ακόμη μερίσματα, χωρίς να είναι στη διοίκηση ενώ τώρα δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει.

Διαβάστε επίσης

Χατζηδάκης: Ο Κασσελάκης έπαθε… Τσίπρα και έταξε τα πάντα στους πάντες

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο κεντρικό δελτίο του Mega της Τετάρτης

Γεωργιάδης: Η αλόγιστη συνταγογράφηση του φαρμάκου που αποσύρεται μας κόστισε πάνω από 18 εκατ. ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34