search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:35
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης: Δεν τίθενται θέματα κυριαρχίας στον ελληνοτουρκικό διάλογο

15.03.2024 11:02
GERAPETRITIS NEW

Απαντήσεις για τους ισχυρισμούς του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου στην Άγκυρα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Αιγαίο και τη μουσουλμανική μειονότητα, ζήτησε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Ρένα Δούρου αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή της άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά ζητήματα, καθώς υπάρχει κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, καταγγέλλοντας ότι διαψεύδονται επί της ουσίας οι τουρκικοί ισχυρισμοί για την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα.

«Κανένα θέμα κυριαρχίας της Ελλάδος δεν τίθεται στον ελληνοτουρκικό διάλογο και ούτε θα τεθεί ποτέ», ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ζήτησε μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την αντιπολίτευση.

«Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής χρειάζεται μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης. Εμείς συνεχίζουμε τον διάλογο με την γείτονα ώστε να συνεχιστεί η περίοδος σχετικής καταλαγής», είπε για να προσθέσει ότι οι δύο χώρες συνεχίζουν να συζητούν για το μεταναστευτικό ζήτημα, ώστε να συντονίσουν τις προσπάθειες τους στο Αιγαίο και να μην «ζήσουμε ξανά μέρες 2015», όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης:  Θέλω να ξεπεράσουμε το 17% – Δεν θα είμαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση (Video)

Ανδρουλάκης για Ευρωεκλογές: «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα – Ο Μητσοτάκης προτιμά αντιπολίτευση lifestyle»

Δημοσκόπηση GPO: Κάτω από 30% η ΝΔ – Πέρασε δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό Λοβέρδου και το μήνυμα των ευρωεκλογών στην κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:24