search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:40
MENU CLOSE

Τέμπη: Στη Βουλή ποινική δικογραφία σε βάρος του Καραμανλή

15.03.2024 12:23
karamanlis_1503_1920-1080_2_new

Ποινική δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από μήνυση φοιτητή, τραυματία της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

Ο φοιτητής που ταξίδευσε με τη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στρέφεται κατά του Κώστα Καραμανλή, κατά παντός υπευθύνου και του σταθμάρχη. Σύμφωνα δε, με πληροφορίες επιφυλάσσεται και για τη διεκδίκηση χρηματικής αποζημίωσης. Ο 27χρονος φοιτητής στη μήνυσή του αναφέρει ότι τελέστηκαν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να ζητηθεί συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής εάν υποβληθεί αίτημα από 30 βουλευτές. 

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας, της εξεταστικής επιτροπής θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν 64 βουλευτές της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Προσπάθεια να λιώσουν οι πάγοι Εκκλησίας – Κυβέρνησης

Κασσελάκης: Εισβολή στο πλατό του Λιάγκα μετά τον Παπαδάκη – «Ακόμη Citroen πουλάς; Τόση τηλεθέαση έχεις» (video)

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Αποσύρεται από τις ευρωεκλογές – Η δήλωσή της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:39