search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:44
MENU CLOSE

Attica TV: «Ρεμπέτικο βεράνι» η νέα πρόταση του καναλιού για το τραγούδι με παρουσιαστή – έκπληξη

19.03.2024 09:06
rebetiko_verani_new

Στις απαρχές του ελληνικού αστικού τραγουδιού το οποίο εξελίχθηκε μέσα από την ελληνική μουσική παράδοση, του δημοτικού τραγουδιού και των κλέφτικων, στα λιμάνι όπου μοχθούσε η εργατική τάξη, εστιάζει η νέα θεματική εκπομπή «Ρεμπέτικο βεράνι» του Attica TV η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του καναλιού στις 23 Μαρτίου στις 22.00 και θα μεταδίδεται σε εβδομαδιαία βάση. 

Το «Ρεμπέτικο Βεράνι» με οικοδεσπότη τον Σταύρο Σβήγκο μαζί με τους αδερφούς Αντώνη και Θοδωρή Ξηντάρη, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Ρεκλείτου, θα φιλοξενεί μουσικούς και τραγουδιστές που αγαπούν και υπηρετούν αυτό το σπουδαίο είδος της ελληνικής μουσικής.

Το βεράνι είναι μια λέξη που σημαίνει χάλασμα, ερείπιο, ό,τι μένει πίσω μετά την πυρκαγιά και την καταστροφή, λέξεις και έννοιες που μας θυμίζουν στίχους από τα ρεμπέτικα τραγούδια αλλά και παλιές διάσημες ρεμπέτικες σκηνές που δεν υπάρχουν πια.

«Σε κάθε επεισόδιο, σε παραγωγή Βίκυς Λάσκαρη, ο Σταύρος Σβήγκος φτιάχνει μια μεγάλη παρέα που παίζει τραγούδια, λέει ιστορίες, αυτοσχεδιάζει και γελάει, όπως κάνουν όλες οι παρέες στα ρεμπετάδικα. Παράλληλα κάθε εκπομπή, με αρχισυντάκτη το Γιώργο Σταμάτη, έχει και ένα μικρό θεματικό αφιέρωμα: Στον Μάρκο Βαμβακάρη και τη θρυλική Τετράδα του Πειραιά, στη Μαρίκα Νίνου και τον Βασίλη Τσιτσάνη, στον Μανώλη Χιώτη, τον Γιώργο Μητσάκη, στα απαγορευμένα ρεμπέτικα, στα σμυρναίικα…

Καλεσμένοι είναι εκλεκτοί καλλιτέχνες του Ρεμπέτικου όπως η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Βασίλης Κορακάκης με την κομπανία του, η Στέλλα Καρύδα, η Σοφία Παπάζογλου, ο Αλκαίος Σουγιούλ με τους Σουαρέ, η Ειρήνη Τουμπάκη, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Άντζελα Ορφανού, ο Βασίλης Προδρόμου και πολλοί άλλοι. 

Διαβάστε επίσης:

Δημοσιογράφος του Al Jazeera συνελήφθη στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό

Καινούργιου σε Κονταρό: «Τη Βανδή με τον Μπισμπίκη τους αποκαταστήσατε, εμένα;» (video)

Τηλεθέαση: Οι νικητές και οι χαμένοι της Κυριακής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:43