search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:20
MENU CLOSE

Κέιτ Μίντλετον: Τι λέει η κλινική για την παραβίαση του ιατρικού φακέλου της – «Δεν έχουν θέση όσοι παραβιάζουν την εμπιστοσύνη των ασθενών»

20.03.2024 16:52
kate-middleton-new

Η κλινική όπου η Κάθριν, Πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιά, είπε ότι «οποιαδήποτε παραβίαση» των πληροφοριών των ασθενών θα διερευνηθεί.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από δημοσίευμα που αναφέρει ότι το κάποιοι από το προσωπικό προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιατρικό της φάκελο.

Η Κλινική του Λονδίνου – που χρησιμοποιείται συχνά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας – είπε ότι «δεν υπάρχει θέση» για όσους παραβιάζουν σκόπιμα την εμπιστοσύνη ασθενών ή συναδέλφων.

Το Γραφείο των Επιτρόπων Πληροφοριών (ICO) είπε ότι έλαβε μια «αναφορά παραβίασης» και ότι διενεργούσε έρευνες.

Ο Αλ Ράσελ, διευθύνων σύμβουλος της Κλινικής του Λονδίνου, ανέφερε ότι όλοι οι υπάλληλοί του «έχουν πλήρη επίγνωση» των «ατομικών, επαγγελματικών, ηθικών και νομικών καθηκόντων τους όσον αφορά το απόρρητο των ασθενών».

«Είμαστε υπερήφανοι για την εξαιρετική φροντίδα και διακριτικότητα που στοχεύουμε να προσφέρουμε σε όλους τους ασθενείς μας που μας εμπιστεύονται καθημερινά», συνέχισε.

«Έχουμε σε εφαρμογή συστήματα για την παρακολούθηση της διαχείρισης των πληροφοριών των ασθενών και, σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης, θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα ερευνητικά, ρυθμιστικά και πειθαρχικά μέτρα».

Την Τρίτη, η Daily Mirror ανέφερε ότι «τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού λέγεται ότι πιάστηκε να προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση» στον ιατρικό φάκελο της Κέιτ.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι μια εσωτερική έρευνα είχε ξεκινήσει στο ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο έχει περιθάλψει τόσο την πριγκίπισσα όσο και τον βασιλιά Κάρολο Γ’ τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Ράσελ δεν έκανε καμία άμεση αναφορά στους ισχυρισμούς για την Πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Όταν ρωτήθηκε για τις εικαζόμενες παραβιάσεις στην Κλινική του Λονδίνου, η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι υπάρχουν ξεκάθαρα «αυστηροί κανόνες για τα δεδομένα των ασθενών που πρέπει να τηρούνται».

«Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να σταθούμε δίπλα στην Πριγκίπισσα της Ουαλίας και στον Πρίγκιπα της Ουαλίας, και προφανώς της ευχόμαστε την ταχύτερη ανάρρωση», πρόσθεσε ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο και έχει αποχωρήσει από τα δημόσια καθήκοντα όσο αναρρώνει.

Πέρασε σχεδόν δύο εβδομάδες στην Κλινική του Λονδίνου και το Παλάτι του Κένσινγκτον είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα απείχε από τις δημόσιες δεσμεύσεις της μέχρι μετά το Πάσχα.

Η απουσία της πριγκίπισσας οδήγησε σε διαδικτυακές εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της – που επιδεινώθηκαν από μια εικόνα που δημοσιεύτηκε με την Κέιτ και τα τρία παιδιά της στον επίσημο λογαριασμό X του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί επεξεργασία και στη συνέχεια η πριγκίπισσα ζήτησε συγγνώμη «για οποιαδήποτε σύγχυση» αφού είπε ότι «περιστασιακά» πειραματιζόταν με την επεξεργασία φωτογραφιών.

Διαβάστε επίσης:

Κρεμλίνο: «Ληστεία και κλοπή» το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Εμανουέλ Μακρόν: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου να προπονείται στο μποξ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός – «Δεν είμαι ο καλύτερος για το πόστο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31