search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:12
MENU CLOSE

Ιερώνυμος σε ρόλο… γεφυροποιού

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2326
21/3/2024
24.03.2024 00:17
mitsotakis ieronimos 098- new

Ένα από τα πιο σοβαρά αγκάθια για τη Ν.Δ. και την κυβέρνηση ενόψει ευρωεκλογών είναι, ως γνωστόν, οι αντιδράσεις της Εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που, όπως είχε προβλέψει το «Ποντίκι», δεν επρόκειτο να κοπάσουν μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Μετά, λοιπόν, τα όσα συνέβησαν κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μαθαίνουμε ότι υπάρχει ένας διακριτικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Αρχιεπισκοπής, ώστε κατά την 25η Μαρτίου να σταλεί ένα μήνυμα σχετικής αποκλιμάκωσης από την Εκκλησία της Ελλάδος και οι πολιτικοί να… ξαναγίνουν αποδεκτοί στους ναούς, χωρίς αντιδράσεις και χωρίς αιχμές.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι όποιες κινήσεις γίνουν – αν γίνουν – θα αφορούν αποκλειστικά τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς διάφοροι πιο «hardcore» μητροπολίτες έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν από τις θέσεις τους για το θέμα. Οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τελικά.

Διαβάστε επίσης:

Δικαιοσύνη θέλει η Καρυστιανού, όχι βουλευτιλίκια

Έλενα Ακρίτα: Εύγε Χάρη Δούκα για αυτή την κίνηση υψηλού συμβολισμού

Το τριήμερο κρίνεται η υποψηφιότητα Μπελέρη με τη λίστα της ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58