search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:06
MENU CLOSE

ΕΦΚΑ: Απίστευτη ταλαιπωρία για ασφαλισμένο – Χρωστούσε 1 λεπτό του ευρώ και έμεινε χωρίς ασφάλιση για μήνες η σύζυγός του

25.03.2024 19:24
efka 876- new

Με την αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία ήρθε αντιμέτωπος ασφαλισμένος του ΕΦΚΑ στο Ρέθυμνο, καθώς δεν μπορούσε να αντιληφθεί γιατί φαινόταν ως ανασφάλιστη η σύζυγός του.

Σύμφωνα με καταγγελία του στην εφημερίδα «Ρέθεμνος» χρειάστηκαν δύο μήνες για να βρει ότι χρωστάει στον ΕΦΚΑ το ιλιγγιώδες ποσόν του 1 λεπτού που ήταν η αιτία να παραμένει η σύζυγός του ανασφάλιστη από τον Απρίλιο του 2022.

Ο αγανακτισμένος Ρεθεμνιώτης που επικοινώνησε με την εφημερίδα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ντρέπομαι για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ασφαλισμένους χωρίς να σκέφτονται τι προβλήματα έχει ο κάθε ασφαλισμένος και τι προσπάθεια καταβάλλει (ειδικά οι αγρότες – με ελάχιστη παραγωγή φέτος) για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Ο… Γολγοθάς του ασφαλισμένου έληξε μετά από παρέμβαση λογιστή ώστε να βρεθεί το λεπτό που άφηνε χωρίς ασφάλιση έναν άνθρωπο για μήνες.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται δέκτης παραπόνων για τον ΕΦΚΑ και από άλλους ασφαλισμένους που, παρόλο που δεν παρουσιάζουν χρέος, καταγγέλλουν τον οργανισμό για αναίτιες καθυστερήσεις σε θέματα ασφάλισης μελών της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Δεν κάθισε στον «θρόνο» στους επισήμους της παρέλασης, ζήτησε πλαστική καρέκλα

Επεισόδιο με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και την αστυνομία μετά το τέλος της παρέλασης στη Λαμία – «Δεν μας τρομάζει καταστολή»

Φορτισμένο το κλίμα στη Λάρισα: Ξέσπασε μετά την παρέλαση η μητέρα της Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη – «Κάντε το καθήκον σας» είπε στον Παπαστεργίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:05