search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:59
MENU CLOSE

Τέμπη – Ξεσπά η μητέρα της Κλαούντιας Λάτα: «Ο Γεωργιάδης λέει γελοιότητες – Να βρουν ποιος έκανε τη μονταζιέρα» (video)

26.03.2024 11:07
alma_lata_new

Οργή και αγανάκτηση ξεχειλίσουν τα λόγια της μητέρας της Κλαούντιας Λάτα, της 20χρονης κοπέλας που συγκαταλέγεται μεταξύ των 57 θυμάτων στο έγκλημα των Τεμπών.

Η Άλμα Λάτα χθες, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στάθηκε μαζί με την οικογένειά της στη Λάρισα απέναντι από την εξέδρα των επισήμων στη διάρκεια της παρέλασης στη Λάρισα σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία κρατώντας λίγα λουλούδια και χαρτιά που έγραφαν «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».

«Μέσα μου όμως είχα πολύ έντονα συναισθήματα διότι στον ίδιο δρόμο, αριστούχος και πάντα σημαιοφόρος, παρήλαυνε και η δική μου κόρη κάποτε. Σε αυτά τα παιδιά που χάθηκαν άδικα αξίζει μια πατρίδα που θα τα δικαιώσει και μια ιστορία που θα τους θυμάται» σημείωσε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (26/3) στον ΑΝΤ1 για τη χθεσινή σιωπηλή της διαμαρτυρία.

«Αυτά που έγιναν στην Εξεταστική μας γέμισαν οργή. Μας δολοφονούν τις ψυχές μας με το πόρισμα που έβγαλαν οι βουλευτές της ΝΔ», πρόσθεσε.

«Είμαι σίγουρη ότι ο αρμόδιος ανακριτής θα κάνει τόσο καλά τη δουλειά του και όταν ανοίξουν οι πόρτες στο δικαστήριο θα ανοίξουν ακόμα πιο πολλά στόματα και θα οδηγηθούν πολλοί στη φυλακή. Και κάποιοι θα πάνε σπίτι τους, να “ξεκουραστούν” γιατί δεν μπορούν να κάνουν το καθήκον τους», συνέχισε.

«Κανείς δεν εκμεταλλεύεται τον πόνο μου»

«Έπρεπε να σιωπήσει και να πει μόνο “Συγγνώμη μανούλες που δεν έκανα το καθήκον μου”. Τέσσερα χρόνια ήξερε για τον σιδηρόδρομο τα πάντα. Και έρχεται στην Εξεταστική και λέει καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τα τρένα, όμως έπρεπε να υλοποιήσουμε τη σύμβαση 717. Και υπάρχει πρόβλημα, όμως δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την κατάθεση του Κώστα Αχ. Καραμανλή στην εξεταστική επιτροπή.

«Και ένα παιδί τρίτης δημοτικού καταλαβαίνει τι λέει. Τι θα πει υλοποίηση της σύμβασης που εσύ ο ίδιος έδωσες παράταση 3 φορές;» ανέφερε. 

Η μητέρα της Κλαούντιας Λάτα απάντησε και στις κατηγορίες που εξαπολύουν προς την αντιπολίτευση κυβερνητικά στελέχη, ότι γίνεται εκμετάλλευση των συγγενών των θυμάτων

«Κανείς δεν εκμεταλλεύεται τον πόνο μου για το σπλάχνο μου που έχασα» είπε με συγκίνηση, ενώ αναφερόμενη σ’ αυτά που ισχυρίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης τα χαρακτήρισε γελοιότητες.

«Δεν έχει γραμματέα ο υπουργός Υγείας να του δείξει φωτογραφίες, βίντεο από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ που βγαίνει και τον κ. Πορτοσάλτε; Αυτό που γελοιοποιεί 1,5 εκατ. πολίτες; Είναι υπεύθυνοι γι’ αυτά που δηλώνουν», σημείωσε.

«Να βρουν ποιος έκανε τη μονταζιέρα»

Η Άλμα Λάτα υπογράμμισε ότι οι συγγενείς έχουν αναγκαστεί επί ένα χρόνο να συγκεντρώνουν αποδεικτικά στοιχεία.

«Εγώ είμαι Λαρισαία και ήμουν από την αρχή εκεί. Επί 5 μέρες οι γερανοί πατούσαν κανονικά στο χώμα και λειτουργούσαν, το τσιμέντωμα δεν έγινε παρά μόνο την 6η μέρα», είπε για το μπάζωμα δε του χώρου της τραγωδίας.

«Η αλήθεια σε αυτή την υπόθεση είναι τόσο φανερή, που οι ίδιοι θέλουν να την κουκουλώσουν. Σ’ αυτό το έγκλημα για να βρεις την αλήθεια δε χρειάζεται να προσπαθήσεις. Υπάρχουν κάμερες που κατέγραψαν πότε μπαζώθηκε το χώμα. Η αλλοίωση που έκαναν με τις συνομιλίες, με τους μηχανοδηγούς και τον σταθμάρχη είναι το χειρότερο που έχουν κάνει. Να βρουν ποιος έκανε τη μονταζιέρα. Οι γονείς έχουμε συλλέξει τόσα αποδεικτικά στοιχεία, που όσοι τα δουν θα μείνουν άφωνοι», τόνισε.

«Αν ο κ. Καραμανλής δεν φταίει πουθενά να δώσει τη βουλευτική ασυλία, να έρθει στη δικαιοσύνη να βάλει το χέρι στο ευαγγέλιο και να τα πει αυτά μπροστά σε εμάς» κατέληξε η Άλμα Λάτα.

Διαβάστε επίσης:

Κυψέλη: 19χρονος εισέβαλε σε σχολείο με μαχαίρι – Τραυμάτισε μαθητή και τον διευθυντή

Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια: Ταυτοποιήθηκε το τζιπ των δραστών (video)

Επαναλειτουργεί η διώρυγα της Κορίνθου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07